Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni rezultati

Dukat u prvom kvartalu zabilježio rast neto dobiti od 142 posto

dukat
Petar Glebov/Pixsell
27.04.2010.
u 09:50

Poslovanje u prvom kvartalu obilježili su nepovoljni tržišni uvjeti – pad kupovne moći potrošača i promjena potrošačkih navika te niže proizvođačke cijene u odnosu na 2009. godinu

Mliječna industrija Dukat ostvarila je neto dobit od 30,7 milijuna kuna u prvom tromjesečju, što je porast od 18 milijuna kuna, odnosno 142,1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Operativna dobit grupe Dukat u istom je razdoblju iznosila 36,6 milijuna kuna, odnosno 6,7 milijuna kuna više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Rast profitabilnosti Dukatova poslovanja rezultat je unapređenja poslovanja na međunarodnim tržištima, poglavito na tržištu Srbije; optimizacije poslovnih procesa, povećanja industrijske efikasnosti te pozitivnih učinaka temeljem realiziranih ulaganja, kaže se u međuizvještaju grupe Dukat na Zagrebačkoj burzi. Ostvaren je i bolji rezultat financiranja za 12,2 milijuna kuna zbog smanjenja zaduženosti te nižeg negativnog utjecaja tečajnih razlika, posebno u Hrvatskoj i Srbiji, ističu u Dukatu.

Poslovanje u prvom kvartalu obilježili su nepovoljni tržišni uvjeti – pad kupovne moći potrošača i promjena potrošačkih navika te niže proizvođačke cijene u odnosu na 2009. godinu.

Poslovni prihodi Dukata iznosili su 538,08 milijuna kuna u prvom tromjesečju ove godine i manji su 6,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Prihodi od prodaje iznosili su 534,7 milijuna kuna i manji su 5,8 posto. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu smanjeni su 10,8 posto, na 355,9 milijuna kuna, a prihodi od prodaje na međunarodnim tržištima porasli su 6,1 posto, na 178,8 milijuna kuna.

U prvom su tromjesečju u dugotrajnu imovinu najviše investirali Dukat i KIM Mljekara Karlovac, a ukupna vrijednost ulaganja iznosila je 33,8 milijuna kuna.

Ukupne obveze grupe Dukat na kraju ožujka iznosile su 726,1 milijun kuna i u usporedbi s 1. siječnjem ove godine povećane su 3,6 posto ili 25 milijuna kuna.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije