Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Dukat grupi dobit pala 11,4 posto, ostvareno 112,1 milijuna kuna

U prvih devet mjeseci Dukat grupa ostvarila je 11,4 posto manju neto dobit u odnosu na isto razdoblje 2009., podaci su konsolidiranog financijskog izvješća kompanije objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
30. listopada 2010. u 11:44 11 komentara 6 prikaza
fontana
Foto: Arhiv Vl-a

Dukat grupa u sastavu francuskog Lactalisa u prvih je devet mjeseci ostvarila neto dobit od 112,1 milijun kuna, što je 11,4 posto manje u odnosu na isto razdoblje 2009., podaci su konsolidiranog financijskog izvješća kompanije objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Nepovoljni tržišni uvjeti, pad kupovne moći potrošača, niže proizvođačke cijene te visok rast otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka, i te kako su utjecali na poslovanje, pa su poslovni prihodi grupe u prva tri kvartala 2010. iznosili 1,75 milijardi kuna, što je 5,7 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani.

Prihodi od prodaje iznose 1,73 milijarde kuna i manji su 5,5 posto. Na domaćem tržištu od prodaje je uprihodovano 1,2 milijarde kuna ili 5,3 posto manje, a na inozemnim tržištima 526,7 milijuna kuna ili 5,9 posto manje. Rashodi grupe u prva tri kvartala smanjeni su 4,8 posto, na 1,61 milijardu kuna.

U dugotrajnu imovinu grupa je u tom razdoblju uložila 154,8 milijuna kuna, a najviše je investirano u proizvodna postrojenja KIM Mljekare.

Poznati Hrvati slobodni zidari
SLOBODNI ZIDARI
Počeci masonerije u Hrvatskoj: Tko su bili poznati Hrvati masoni
Zaposlenici HEP-a na Advent Run utrci u Zagrebu
U EUROPSKOM VRHU
Podrška sportu i sportašima kao dio poslovne filozofije
 • Avatar Point_of_view
  Point_of_view:

  Kako nema koristi. Pa na tisuce ljudi zivi od Dukata. Bilo da su direktno uposleni , bilo da su kooperanti, bilo da su razni drugi dobavljaci. Osim toga investirali su u modrnizaciju KIM-a, kad nitko nije htio. Ova dobit je ... prikaži još! jako mala da bi pokrila ivesticiju Lactalisa u Dukat od cca. 350 mio. €. Da su taj novac stavili na banku, uz kamatu od samo 5%, imali bi 17,5 mio. € godisnje, bez ikakva truda i rizika.

 • dagr:

  je je sve su oni to uložili i investirali ali preko leđa nas proizvođača mlijeka.Naša proizvođačka cijena milijeka je pala i za 40% uz porast svih ulaznih troškova.U ove dvije godine od kad je cijema mlijeka pala imali su oni ... prikaži još! od čega napraviti sve to.A pitam ja vas zakaj onda i cijena mljijeka i mliječnih proizvoda nije pala u trgovinama za 40%? Eto ukratko situacija od nas proizvođača tog sirovog mlijaka na kojim oni imaju ekstra profite...Mogli bi o tome i do jutra...

 • mar06mir:

  Ni od ovoga RH nema nikakove koristi. Ta lova ide njenim vlasnicima, strancima, zahvaljujuci lopovu Rajicu. Za razliku od ZABA-e i lova od prodaje Dukata je neoporezovana zavrsila preko granice, pola u Svicarskoj a pola u Francuskoj.