Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privatizacija

Državna revizija: Vladi je Sabor trebao potvrditi prodaju CO-a

01.08.2006., Trg bana J. Jelacica, Zagreb - Zgrada Croatia osiguranja.  Photo: Dalibor Urukalovic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
01.06.2015.
u 08:40

Napominju i da nalaz neovisnog revizora smanjenje iskazane vrijednosti nekretnina uzima s rezervom

Državni ured za reviziju objavio je u sklopu izvješća o obavljenoj reviziji proračuna za 2014. i mišljenje o privatizaciji Croatia osiguranja u kojem navodi nekoliko primjedbi među kojima je svakako najvažnija ta da odluku o privatizaciji Vlada nije mogla donijeti samostalno, na osnovi Zakona o upravljanju državnom imovinom, već joj je trebala i potvrda Sabora.

– S obzirom na to da stupanjem na snagu Zakona o upravljanju državnom imovinom nije prestao važiti Zakon o pretvorbi kapitala društava osiguranja i reosiguranja u RH, mišljenja smo da je o načinu privatizacije trebao odlučiti Sabor, na prijedlog Vlade – navode u izvješću. Muči ih i 27 mil. kn plaćenih za usluge savjetnika u privatizaciji, što je, smatraju moglo biti značajno jeftinije.

Premda se u osiguravateljskim krugovima dugo pričalo o precijenjenim nekretninama CO-a, Državna revizija sumnja i u smanjenje iskazane vrijednosti nekretnina osiguravatelja za pola milijarde kuna te navodi da je o tome neovisni revizor izrazio mišljenje s rezervom. Iz Adrisa poručuju da su poštivali pravila koja je odredio prodavatelj i dali najbolju ponudu u međunarodnoj konkurenciji.

– Sad smo usredotočeni na to kako jednu zapuštenu državnu kompaniju na otvorenom tržištu osiguranja učiniti vodećom regionalnom tvrtkom – odgovara novi vlasnik, dok se iz Vlade na upit o nalazu nisu očitovali.

>>Nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines širi flotu: Kupuje brazilske ili japanske avione

Komentara 3

LI
liskovaca
14:14 01.06.2015.

zgrade u Miramarskoj i na trgu B.J. Jelačića vrijede više od onoga za što je CO prodana! Dobit koju mogu imati kroz tri godine je veća od prodajne cijene!!! Za dobru proviziju đubrad prodaje sve!

MI
Mimizo
07:25 10.08.2016.

evo materijala za cvitana i dorh

CV
cvorak
00:39 10.08.2016.

Kada ce vec jednom netko biti osudjen za smicalice kao na primjer ova o CO?Pojeo vuk magare.Nestat ce magaraca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije