Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galinec:

Država nam duguje više nego mi njoj, ali nikako da napravi prijeboj!

'manager zagreb, teslina, ,  10.03.2008. josip galinec snimio Patrik Macek'
'Patrik Macek'
05.01.2011.
u 09:30

Uplatili smo 15 milijuna kuna u sudski depozit te osigurali da Hospimedica prekine ovrhu nad stanovima u Dubravi

Zbog tvrdnje jednog dnevnog lista da je donedavni predsjednik uprave Industrogradnje Josip Galinec pokrenuo stečaj te tvrtke te da bi mnogi vlasnici stanova koje je ona gradila mogli ostati bez njih, Industrogradnja je poslala svoj odgovor Zagrebačkoj burzi. U priopćenju koje potpisuju Galinec i bivši član uprave Ivon Pavelić tvrde kako je točno da je račun tvrtke blokiran, ali da Industrogradnja od RH potražuje jednak ili čak i veći iznos.

Također, tvrde da je Industrogradnja sama upisala hipoteku na nekoliko svojih nekretnina, kojima je zaista bogata, u korist RH. Navode i da im nije jasno zašto još nije utvrđen točan iznos potraživanja Industrogradnje prema RH te napravljen prijeboj kako bi se ti dugovi izravnali. Industrogradnja demantira da velik broj kupaca njezinih stanova nije uspio upisati vlasništvo nad kupljenim nekretninama. Galinec tvrdi da je Industrogradnja na tri od četiri lokacije na kojima je prodavala stanove omogućila upis vlasništva, dok na četvrtoj Grad Zagreb mora provesti parcelaciju da bi se to moglo učiniti.

Nakon pobjede u parnici protiv Hospimedice, prestala je i prijetnja ovrhe na lokaciji Dubrava, navodi se u priopćenju.

– Vezano uz spor s Hospimedicom, ta je tvrtka pokušala Industrogradnji naplatiti 15 milijuna kuna za navodno korištenje livade za koju je naknadno pravomoćno utvrđeno da je sve vrijeme pripadala RH. Industrogradnja ima razloga sumnjati da je vezano uz ovaj slučaj počinjeno više kaznenih djela te je podnijela i više odgovarajućih prijava. Hospimedica je pokrenula ovrhu nad dijelom prodanih stanova (koje kupci nisu odmah uknjižili premda su imali potrebne dokumente) znajući da nisu vlasništvo Industrogradnje. Industrogradnja je odbila ucjenu i isplatu pod prijetnjom ovrhe stanara te je ukupan iznos potraživanja Hospimedice položila u sudski depozit, čime je osigurala preduvjete za obustavu ovrhe. Unatoč tome što je imala osiguranu naplatu u slučaju pobjede u parnici, Hospimedica nije željela obustaviti ovrhu nad stanovima – tvrdi Galinec.

Ključne riječi

Komentara 6

LU
Lujo123
10:39 05.01.2011.

U komentaru nekog drugog članka jedan čitatelj pita: \"Biste li od ove spodobe kupili auto?\" i odgovara: \"Ja nebi!\" Isto vrijedi i za ovog \"gospodarstvenika!!!

PA
pako
10:44 05.01.2011.

Ovaj čovjek je za ne sresti ga ni u raju toliko je zla napravio

DU
Deleted user
11:17 05.01.2011.

naplatiti korištenje livade za koju je sporno vlasništvo?? po kojoj li se to cijeni naplaćuje. pa to je kao u zemlji čudesa, na sve strane samo vijesti kako reketari u sprezi s kriminalnim skupinama državnih službenika pokušavaju nekoga opelješiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije