Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 4 županije

Država daje 14 milijuna kuna za 29 'malih kapitalnih projekata'

branko grčić
Patrik Macek/PIXSELL
13.05.2013.
u 12:47

Branko Grčić, ministar regionalnoga razvoja i fondova EU u Splitu je potpisao ugovore o sufinanciranju malih kapitalnih projekata s područja četiriju dalmatinskih županija

Riječ je o dovršetku izgradnje vrtića, igrališta, dvorana, sanacijama pristupnih cesta, javnoj rasvjeti...

Branko Grčić, ministar regionalnoga razvoja i fondova EU, u Splitu je potpisao ugovore o sufinanciranju malih kapitalnih projekata s područja četiriju dalmatinskih županija. Riječ je o 29 projekata, čija je ukupna vrijednost 14,3 milijuna kuna, koji su bespovratno dodijeljeni u sklopu "Programa održivog razvoja lokalne zajednice" Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Na potpisivanju su bili načelnici općina i gradonačelnici jedinica koje su dobile državna sredstva. Neki su od malih kapitalnih projekata, koje u različitim omjerima sufinancira Ministarstvo, dovršenje izgradnje i opremanje dječjih vrtića u Kuli Norinskoj, Smokvici. Šestanovcu, Dicmu, rekonstrukcija krovišta vrtića u Korčuli, kanalizacija u Kistanjama. Jedan od rijetkih razvojnih projekata jest poduzetnička zona Vinjani Gornji, javna rasvjeta u Ićevu kod Skradina. Te su projekte jedinice lokalne uprave i samouprave prijavili nakon poziva za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2013. godini. Zaprimljeno je 640 zahtjeva, a za sufinanciranje su odobrena 122 prijedloga iz 20 županija u ukupnom iznosu od 48,7 milijuna kuna.

Grčić je rekao kako su u pripremi 32 projekta koji će se financirati iz Fondova EU.

>>Grčić najavio promjene u AUDIO-u, HNS gubi poziciju?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije