Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spas u zadnji čas

Drama u Vjesniku – cijeli dan nije se znalo hoće li ga tiskara tiskati

'23.06.2010., Zagreb - Vjesnik, redakcija  . Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
03.04.2012.
u 07:30

Britanac Frankopan trebao bi se javiti na natječaj 10. travnja i kupiti Vjesnik

Jučer se do kasnih popodnevnih sati odvijala prava drama na relaciji list Vjesnik – tiskara Vjesnik jer je ranije tijekom dana uprava tiskare na čelu sa Zlatkom Šoštarićem donijela odluku da ga zbog duga od gotovo pet milijuna kuna tiskara više ne želi tiskati.

Pisali i Vladi

– Morali smo tako odlučiti jer više ne možemo odlaziti u daljnja dugovanja. Narodne novine – press, koje su vlasnik Vjesnika, imaju četiri milijuna kuna dospjelih dugovanja prema tiskari, a ukupni dug je gotovo milijun kuna veći – kazao je u prijepodnevnim satima za Večernji list Šoštarić te dodao da se o tom pitanju nitko od nadležnih ne želi očitovati, ni ministarstva, ni matična kuća vlasnika lista Narodne novine.

– Stegnula nas je porezna uprava, imamo dugovanja za potrošnju energije, pritišću nas i rate kredita, dugovanja za papir i ostale sirovine i jednostavno ne možemo više ovako dalje. O odluci da više ne tiskamo Vjesnik dok se dugovanje ne podmiri obavijestio sam još u petak upravu Narodnih novina te premijera Milanovića, Radimira Čačića i Slavka Linića. Nikakav odgovor nisam dobio – poručuje Šoštarić. Istodobno novoimenovani vršitelj dužnosti direktora NN – press Robert Mekinić kazao nam je da u ponedjeljak nije razgovarao s čelnim čovjekom tiskare Šoštarićem te kako nije imao informaciju da list Vjesnik u utorak neće izaći.

– Nemam nikakvu informaciju o tome i ne mogu dati nikakav komentar dok ne dobijem konkretnu informaciju – kazao je Mekinić, a isto nam je rekao i glavni urednik Vjesnika Bruno Lopandić.

Samo na čekanju

Tijekom poslijepodnevnih sati prvi čovjek tiskare stupio je u kontakt s predstavnicima londonskog investicijskog fonda Oak Investment Managament Groupa iza kojeg stoji Nicholas Frankopan, koji je već prije najavljivao da je zainteresiran za kupnju lista. Prema informacijama koje imamo, Oak Investment će se javiti na natječaj i 10. travnja trebao bi postati vlasnikom lista. Ako se to dogodi, jamče da će podmiriti sve Vjesnikove dugove tiskari.

– Pristali smo izdavati list do 10. travnja i pričekati da investitor ispuni ono što je najavio. Ako do toga ne dođe, morat ćemo poduzeti najavljene mjere – zaključio je Šoštarić.

Komentara 23

OB
-obrisani-
07:53 03.04.2012.

Najavljuje li drama u Vijesniku dramu u jutarnjem i večernjaku? ha ha ha ha

ML
Mlinar71
07:51 03.04.2012.

Tko će drugi nego Britanci! Vrijeme je da ovaj dnevni list kupi osoba ili grupa ljudi koji će u listu pisati Hrvatski. A ne kao do sad sve novine su vlasnici isključivo ljevičarskog kruga.

NP
Npr19
08:09 03.04.2012.

Drama na kioscima! Tri čitatelja Vjesnika nisu znala hoće li danas doći do svog primjerka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije