Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deloitte

Domaći Croz ove godine jedini na Deloitteovu popisu "Fast 50"

perica
arhiva vl-a
27.10.2010.
u 15:50

Za razliku od prošle godine, kad je Hrvatska na popisu "Fast 50" imala tri predstavnika, ove se godine na njega plasirala samo tvrtka Croz koja je ostvarila pomak od deset mjesta, popevši se s prošlogodišnjeg 17. na ovogodišnje 7 mjesto.

Domaća tvrtka Croz jedina je koja je izborila plasman na popisu 50 vodećih u ovogodišnjem natječaju "Fast 50" koji organizira konzultantsko-revizorska kuća Deloitte. Natječajem se utvrđuju tehnološke tvrtke s najbržim rastom u srednjoj Europi. Čelnu poziciju zadržala je poljska internetska kompanija Netmedia, koja je u pet godina ostvarila rast od visokih 15.000 posto.

Natječaj se provodi jedanaestu godinu, a u Hrvatskoj treću godinu zaredom. Najveći broj tvrtki na popisu, njih 22 posto, dolazi iz Poljske, na čije je gospodarstvo recesija najmanje utjecala. Slijede tvrtke iz Mađarske i Češke. Za razliku od prošle godine, kad je Hrvatska na popisu  "Fast 50" imala tri predstavnika, ove se godine plasirala samo tvrtka Croz koja je ostvarila pomak od deset mjesta, popevši se s prošlogodišnjeg 17. na ovogodišnju sedmu poziciju. Gledajući po sektorima, najviše tvrtki na popisu  bavi se razvojem softvera (58 posto) i nekom vrstom internetskih usluga (34 posto). U prosjeku su tvrtke s popisa zabilježile petogodišnji rast od 967 posto.

– Tako brz rast može se smatrati odličnim rezultatom u vrijeme kad su se posljedice globalne ekonomske krize osjetile u cijelom tehnološkom sektoru u regiji, zbog čega su mnoge tvrtke bile prisiljene smanjivati kapitalne investicije i radnu snagu. Poboljšanje prosječne stope rasta govori da su određene tehnološke tvrtke u srednjoeuropskoj regiji pronašle kvalitetna rješenja u borbi s recesijom – napominje Ivica Perica, viši menadžer u Odjelu za poslovno savjetovanje u Deloitteu.

Istraživanje stavova direktora pokazuju da je čak 81 posto ispitanika sigurno da će njihove tvrtke ostvariti rast u idućih godinu dana. Većina ispitanika očekuje da će njihova tvrtka u ovoj godini ostvariti rast između 11 i 50 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije