Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Dobra vijest za hrvatske vinare

Vinolog
Foto: Promo
1/3
23.02.2021.
u 08:54

Poput svih ostalih gospodarskih grana i vinarstvo je suočeno sa izazovnim razdobljem u kojem je vrlo teško pronaći čarobnu formulu. Ponajprije treba unovčiti viškove neprodanog vina

Obzirom da je potrošnja vina smanjena, a zbog kraha turističke sezone konzumacije u restoranima gotovo da nije ni bilo, potrebno je pronaći put do kupaca i to po cijeni koja neće odvesti u minus!

Neki su vinari pokušali smanjiti viškove odlukom da u berbi 2020 poberu 50 % uroda jer su podrumi bili puni vina iz prethodne godine. Prošlogodišnje mjere koje je donijela Agencija za plaćanje u poljoprivredi, kroz subvenciju kriznog skladištenja i kriznog destiliranja, na neki su način pridonijele kratkotrajnom spasu i ravnoteži tržišta i to uglavnom za velike proizvođače.

Rješenje za sve proizvođače vina i njihove viškove nudi Vinolog - tvrtka koja već nekoliko godina otkupljuje rinfuzno vino iz svih regija Hrvatske.

Trudimo se napraviti dobru selekciju gdje vodimo brigu da balans okusa, alkohola, kiseline i slatkoće bude usklađen
Foto: Arena Hospitality Group

“Na ovu inicijativu vinari su pozitivno reagirali te nam svakodnevno šalju ponude.“ pojašnjava Jelena Balog iz Vinologa i dodaje:

“Kako se i sami bavimo proizvodnjom vina, jako dobro razumijemo svu ljepotu ali i izazove ove grane. Nakon dogovorene suradnje sa vinarima iz cijele Hrvatske, otkupljeno vino, na ovaj način postaje dio naše priče. Naši vinski specijalisti  procjenjuju kvalitetu iza koje stojimo te ga označimo jednom od etiketa naših robnih marki. Trudimo se napraviti  dobru selekciju gdje vodimo brigu da balans okusa, alkohola, kiseline i slatkoće bude usklađen. Iskustvo nam govori kako su  robne marke napravljene od otkupljenog vina, vrlo dobro prihvaćene na tržištu.

Važno je reći ako sad formiramo ponudu za izvoz imamo dobre šanse do nove berbe isprazniti dio naših podruma.

Proces osvajanja jednog ili više stranih tržišta, prvenstveno mislimo na tržište Europske Unije je dosta složeno. Trebamo prilagoditi cijeli proizvod i ponudu upravo tržištu na kojem je plan nastupiti. Bitno je voditi računa da su nam konkurenti države koje su kolijevke vinarstva (Italija, Francuska, Španjolska), ali i „new age“ vinarije poput onih iz Moldavije i Bugarske, koje su nas već količinom proizvodnje vina i cijenom nadmašile. Uvjerenja smo da zajedničkim trudom također možemo sudjelovati na istom terenu.”

Robne marke napravljene od otkupljenog vina vrlo dobro su prihvaćene na tržištu
Foto: Arena Hospitality Group

Dragi vinari,

pozivamo vas da nam pošaljete svoju ponudu s podacima o sorti, količini i cijeni vina u rinfuzi koje želite prodati. Jednostavno popunite obrazac za ponudu. U kratkom roku ćemo se povratno javiti i dogovoriti uvjete.

Najmanja količina vina jedne vrste koja se može ponuditi je 3.000 litara. I ne brinite za transport! Kod manjih količina šaljemo vlastite tankove, a ako se radi o većoj količini možemo poslati i cisterne zapremine do 25.000 litara 

Poziv je otvoren tijekom cijele godine!

“Svako vino za nas je izazov, uživamo u izradi novih vinskih priča i u suradnji sa novim partnerima. Javite nam se s povjerenjem.“ poručuju iz Vinologa.

Vinolog.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije