Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
revoltirani

Dobavljači vode rat s Kauflandom: 'Platite ili letite s polica'

Kaufland
Petar Glebov/PIXSELL
04.02.2013.
u 08:00

Ono što se trenutačno događa na sastancima domaćih tvrtki i Kauflanda o uvjetima za 2013. godinu u najmanju ruku se može nazvati dramatičnim

Ono što se trenutačno događa na sastancima domaćih tvrtki i Kauflanda o uvjetima za 2013. godinu u najmanju ruku se može nazvati dramatičnim, piše Poslovni dnevnik.

 \"Kaufland traži previše i trenutačno se vode pravi ratovi s tim trgovačkim lancem\", rekao je direktor jedne domaće kompanije za list.

Navodno je napetost zbog Kauflandovog sve jačeg \'stiskanja\' s nemogućim rabatima poprimila takve razmjere da je prije nekoliko tjedana čak i bilo pokušaja da se stvori zajednička fronta velikih domaćih proizvođača u cilju bojkota tog trgovačkog lanca. Stvar je ipak propala, neki dobavljači polako popuštaju i uspijevaju se dogovoriti s njemačkim trgovačkim lancem. \"S Kauflandom se ne pregovara. Oni kažu \'dati ćete nam toliko i toliko\' i pregovori su gotovi. Ne znam što si umišljaju ti veliki hrvatski \'igrači\', pa oni su za Kaufland nebitni. Ako ih pola ostane u Kauflandu nakon našeg ulaska u Europsku uniju, bit će dobro\", prilično surovo konstatira direktor jedne domaće tvrtke za Poslovni dnevnik, članak u cijelosti pročitajte ovdje: Kaufland domaćim dobavljačima: još rabata ili letite s naših polica

Ključne riječi

Komentara 11

GI
giglibigli
08:50 04.02.2013.

o takvim stvarima treba pisati da ljudi znaju kad treba odlučiti gdje kupovati mene npr više neće vidjeti oni "lete" s popisa dućana u kojima kupujem

PI
prava istina
08:51 04.02.2013.

Od prvog dana sam u Kauflandu. Cijene su manje-više kao i u svim drugim lancima. Postoji samo jedna navika da odlazim u taj centar jer već dobro znam gdje šta stoji i kupovanje može biti obavljeno relativno brzo. Kao u svakom trgovačkom centru i Kaufland nije iznimka da pokuša koji puta uvaliti nešto što kupac ne mora prihvatiti ako mu ne odgovara. No, to je stvar pojedine organizacije sjedišta prodaje. Načelno i te akcije su dosta privukle kupce pa se uvijek očekuje šta će po povoljnim uvjetima biti ponuđeno. To su sve marketiški trikovi koji u primitivnom narodu pale. Potrudila sam se provjeriti cijene istog ili sličnog proizvoda i usporediti i naravno ima centra u kojima su artikli jeftiniji.Kupovanje je stvar navike.

VE
Vexans
08:28 04.02.2013.

Kaufland,Branimirova 119, 31.01.2013,odjel mesnica. Kupim 1.280 kg teleće lopatice sk.po cijeno od 44,99 kn. Dođem kući,imam što vidjeti! Ogromna kost koljena sakrita polumasnim mesom.Očisti meso od kosti,izvažem: točno 0,600 kg lošeg telečeg mesa.Ostalo je gola ,ogromna kost težine 0,680 kg.. Eto,tako rade mesari u Kauflandu! Za tih 57,59 kn mogao sam dobiti 0,700 čistog telečeg buta! Nikad više po meso u Kaufland na Branimirovoj,u Zagrebu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije