Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentar fondova

Dobar tjedan za fondove - 27 upisalo rast veći od jedan posto

burza
Arhiv VL-a
03.04.2011.
u 12:29

Od ukupno devedeset i tri fonda, njih sedamdeset i tri zabilježilo je porast vrijednosti udjela. Rezultati fondova kretali su se u rasponu od -0,80 posto pa do +6,71 posto

Proteklog je tjedna, od ukupno devedeset i tri fonda, njih sedamdeset i tri zabilježilo porast vrijednosti udjela. Rezultati fondova kretali su se u rasponu od -0,80 posto pa do +6,71 posto a dvadeset i sedam fondova zabilježilo je rast veći od jedan posto.

Najuspješniji dionički fond protekloga tjedna bio je fond NFD Aureus US Algorithm (+6,71 posto) a slijedi ga MP Mena HR (+4,21 posto). Najveći gubitnik kod dioničkih fondova bio je fond Alternative A1 (-0,80 posto) a slijedi ga Ilirika Gold (-0,68 posto).

Kod mješovitih fondova najveći dobitnik je ICF Balanced (+2,43 posto) a slijedi ga Ilirika JIE Balanced (+1,23 posto). Najveći pad kod mješovitih fondova zabilježio je fond ST Aggressive (-0,61 posto) a iza njega je ST Balanced (-0,45 posto).

Najveći dobitnik kod obvezničkih fondova je OTP euro obveznički (+0,40 posto) a slijedi ga Erste Bond (+0,17 posto). Kod obvezničkih fondova niti jedan fond protekloga tjedna nije imao pad vrijednosti.

Novčani fondovi imali su također uglavnom pozitivne rezultate a najuspješniji je bio HI-cash sa porastom od 0,13 posto.

Komentara 1

AP
apolon
10:36 05.04.2011.

7. ožujka napisao sam da je USA market u tooping procesu a koji zna biti vremenski dugotrajniji ,dali se nešto promjenilo u nepunih mjesec dana...DA - tržišna širina je nastavila - kontinuitet pogoršanja - a prošli tjedan se HFT algo.robotićrošli tjedan se HFT algo.robotić zaletio snažno al u silnom jurišu nije primjetio da je ostao bez municije..s koliko bi to dionica algo-robotić osvojio novi vrh-sa dvje-tri???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije