Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preuzimanje kompanije

Do donošenja odluke HANFE odgođena Glavna skupštine Mirne Rovinj

Mirna Rovinj
Dusko Marušić/PIXSELL
08.07.2014.
u 22:41

Uprava Mirne uputila je zahtjev HANFI za pokretanje postupka utvrđivanja nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje društva Mirna d.d. Do donošenja odluke HANFE odgođena je Glavna skupštine Mirne Rovinj

Na danas održanoj Sjednici Nadzornog odbora Mirne d.d. članovi Nadzornog odbora donijeli su odluku o odgodi Glavne skupštine Mirne d.d. zakazane za 14. srpnja 2014. godine. Glavna skupštine Mirne odgođena je do donošenja odluke Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) vezano za zahtjev Uprave Mirne za pokretanje postupka utvrđivanja nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje društva Mirna d.d. Rovinj, priopćeno je iz kompanije.

U zahtjevu koji je 1. srpnja ove godine Mirna uputila HANFI, traži se sukladno odredbi čl. 47. st.1. i čl. 48. st.1 i st.3 ZPDD-a da se pokrene postupak nadzora te izreknu zakonom propisane mjere u odnosu na obveznike objavljivanja ponude za preuzimanje društva Mirna d.d. Tek po donošenju ove odluke, može se održati Glavna Skupština i donesene odluke mogu biti zakonski valjane.

-  Obveza objavljivanja ponude za preuzimanjem društva Mirna d.d. nastala još 19. siječnja 2009. godine temeljem Sporazuma o elementima transakcije sklopljenog između društva FIMA Grupa d.d (današnjeg Pluris d.d. u stečaju) i FIMA Validus d.d. (danas Validus u stečaju) s društvom Podravka d.d., a kojim je uspostavljen odnos zajedničkog djelovanja, čime su ispunjene sve zakonske pretpostavke za obveznom objavom ponude za preuzimanje, sukladno čl.6 st. 3 ZPDD-a. Ista obveza nastala je po drugi puta za sve dioničare koji su zajednički djelovali na prošloj održanoj Glavnoj skupštini Mirne, s danom održavanja Glavne skupštine, 5.4 .2013. godine. Tada su u zajedničkom interesu djelovali Pluris d.d. u stečaju, Validus d.d. u stečaju, Fima Alfa d.o.o., Weisbarth i partneri d.o.o., WEIP savjetovanje d.o.o., Weip Perfecutis d.o.o., WEIP Nekretnine d.o.o. i Radovan Pavelić. Za sve navedeno postoje pisani dokazi koji su predani i Hanfi kao prilog Zahtjevu za pokretanjem postupka utvrđivanja nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje društva Mirna d.d. - istakao je predsjednik Nadzornog odbora Mirne David Ilijevski.

>>'Mirna i Geneza nisu uplatili ni lipu poreza. Šokirani smo što država to dopušta!'

>>Unatoč iskazanom interesu Podravke, isprovociran stečaj tvornice ribe Mirna Rovinj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije