Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Direktor tvrtke Odašiljači i veze Mate Botica dobitnik nagrade menadžer godine

Imena 15 dobitnika nagrade Menadžer godine u devet kategorija, objavljena su u petak na Susretu CROMA-e 2018.
26. studenoga 2018. u 13:30 4 komentara 420 prikaza
Zagreb: Održana dodjela nagrada i priznanja najboljim menadžerima i poduzetnicima CROMA 2018
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/17

Predsjednik Uprave tvrtke DI Spačva Josip Faletar te osnivač i direktor tvrtke Manšped Željko Mandarić, menadžeri su godine u izboru Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA u kategoriji velikih poduzeća.

21.05.2016., Zagreb - Vladimir Ferdelji, nestranacki zastupnik u Gradskoj skupstini.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL sa zastupnikom u kvartu Ferdelji: Cijenim svoje mišljenje, zato ne želim ni u jednu stranku

U kategoriji malih poduzeća priznanje je dobio suosnivač i direktor tvrtke Mono Denis Sušac.

U kategoriji javnih poduzeća ovogodišnjim najboljim menadžerima proglašeni su član Uprave i direktor tvrtke Odašiljači i veze Mate Botica te direktor tvrtke Eko-Murvica Lovorko Gržac. Najbolji mladi menadžer je direktor Elektrocentra Petek Miroslav Petek, dok je najboljim menadžerom inozemnog poduzeća proglašen član Uprave Petrola Boris Antolovič.

Zagreb: Održana dodjela nagrada i priznanja najboljim menadžerima i poduzetnicima CROMA 2018
1 / 17
Zagreb: Održana dodjela nagrada i priznanja najboljim menadžerima i poduzetnicima CROMA 2018

Najboljim poduzetnikom godine proglašeni su u kategoriji velikih trgovačkih društava potpredsjednica Koncerna Agram Mladenka Grgić; u kategoriji srednjih trgovačkih društava predsjednik Uprave tvrtke Ancona grupa Markica Stanušić; te u kategoriji malih trgovačkih društava suvlasnik i voditelj PZ-a Gospoja Franjo Toljanić.

Osnivač i vlasnik tvrtke Hangar 18 Mario Kralj proglašen je najboljim projektnim menadžerom, dok su nagradu za životno djelo dobili osnivač i ravnatelj bolnice za oftalmologiju Svjetlost Nikica Gabrić te vlasnica i direktorica tvrtke Bernarda Cecelja.

Čelnik tvrtke Dario Marenić kaže kako tekućine za e-cigarete prodaju u 70-ak zemalja Novogradiška Elda Hrvatske e-cigarete za kinesko tržište

Imena 15 dobitnika nagrade Menadžer godine u devet kategorija, objavljena su u petak na Susretu CROMA-e 2018. u sklopu kojega je održano međunarodno savjetovanje „Kako unaprijediti regionalnu suradnju menadžera i poduzetnika?”

Predsjednik CROMA-e Vladimir Ferdelji istaknuo je na tom savjetovanju važne faktore uspješnog poslovanja: povjerenje, interaktivnu brzu razmjenu informacija i obrazovanje. Smatra da bi se, unatoč tome što postoje opći elementi i pravila poslovanja, trebalo izboriti za skup pravila odnosno kodeks s kojim bi trebalo ići prema vladama.

Velikim problemom Europe proglasio je migracije, no rekao je kako one za nas još uvijek nisu tako opasne, jer nismo zemlja u kojoj migranti traže ekonomsku sreću.

No, ocijenio je kako će regija uskoro biti izuzetno izložena mikroekonomskim migracijama, osvrnuvši se time na odlazak hrvatske mladeži u druge zemlje.

croma zagreb Armando Stanišić proglašen poduzetnikom godine

Gabrić: Mladi do posla samo preko veze 

Za nas je jedino rješenje ulagati u mlade, ali oni se u državnom sektoru ne mogu zaposliti ako nisu pripadnici političkih kasta, onih koji su podobni, poslušni, imaju novac ili vezu, ocijenio je Nikica Gabrić.

"Znači, vi nemate šansu dobiti posao u državnoj bolnici, kao doktor, ako nemate veze ili novac", rekao je Gabrić dodavši kako to nije samo tako u Hrvatskoj.

"Najbolji đaci koje ja uzimam nisu dobili posao, ne zato što su loši, nego nije imao tko za njih intervenirati ili njihovi roditelji nisu kupili radno mjesto", ustvrdio je.

hollywoodska zvijezda Armand Assante u Zagreb došao na operaciju očiju

Rekao je kako to vidi kao priliku.

"Zato što smo sposobni natjecati se u zdravstvu s državom, sposobni smo izvoziti usluge i primiti cijelu silu obrazovanih ljudi, mladih doktora, medicinskih sestara, tehničara, svih medicinskih struka da nadomjeste one koji su iz Hrvatske otišli", kaže Gabrić.

"I vjerujte mi, ta djeca, za razliku od hrvatske djece, su puno angažiranija, jer većini hrvatske djece roditelji su već kupili stan, i auto, i njima se baš ne da raditi na poslu, a ova djeca su uvjetno rečeno gladna, žedna i ulažu u sebe da bi dali doprinos", rekao je Gabrić.

aa
MBA titula
Ne propustite priliku za stipendiju za MBA program: Je li to formula za uspjeh?

A1 izdvaja za Vas

  • sjs:

    Mnogi kriminalci su bili manageri godine, tako da ovo nije pozitivna nagrada.

  • ObrenM:

    Odasiljaci i veze najgora firma u zemlji.Talijani"gaze"HR1 i HR2.Postaje nemaju snagu,a on nagradjen.

  • Limeni1:

    Samo u Hrvatskoj politički postavljeni kriminalci mogu biti menađeri. Boticu je, kako pišu portali ne zakonito imenovao Butković na čelo državne tvrtke. Taj karamarkov udba klon novcem državne tvrtke koji uglavnom potjeće od TV pretplatnika trguje sa posrnulim privatnim firmama te uhljebljuje.