Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronašli konjetinu

Direktor Leda: Na hrvatskom tržištu u lazanjama samo govedina

Lazanje Ledo
Ledo.hr
Autori: jra, sh/VLM, i.kri
19.02.2013.
u 17:33

Konjetina umjesto govedine pronađena je u Ledovim lazanjama, u pakiranju od 450 grama, u kojoj je bila upotrebljena sirovina proizvođača Trado SA iz Luksemburga. Neslužbeno doznajemo da tih lazanja nema u Hrvatskoj.

Analiza u slovenskom Nacionalnom veterinarskom institutu pokazala je da je u Ledovim lazanjama, u kojima je upotrijebljena sirovina iz Luksemburga, pronađena konjetina umjesto govedine, piše Delo.

Konjetina umjesto govedine pronađena je u Ledovim lazanjama, u pakiranju od 450 grama, u kojoj je bila upotrebljena sirovina proizvođača Trado S.A. iz Luksemburga. Inspektori su pakiranje sa spornim mesom uzeli u Intersparovoj trgovini u Ljubljani. Neslužbeno doznajemo da tih lazanja nema u Hrvatskoj.

Tomislav Kitonić, predsjednik uprave Leda, kazao je da se lazanje na hrvatskom tržištu ne dobavljaju iz Luksemburga nego iz Španjolske, od tvrtke Tutti Pasta S.A. Prema ugovoru s dobavljačem i specifikaciji, taj proizvod sadrži isključivo goveđe meso, rekao je Kitonić.

Prošlog tjedna slovenski inspektori uzeli su 29 uzoraka mesa, a pozitivne na konjetinu bile su samo Ledove lazanje. Nakon što se pokazalo da je analiza pozitivna, slovenski inspektori naredili su da se sporne lazanje povuku iz prodaje.

>>Nestle: Pronađeni tragovi konjetine u tri proizvoda govedine

>>Skandal u Europi: Konjsko meso u proizvodima umjesto goveđeg

Ključne riječi

Komentara 20

AU
autoritet
18:02 19.02.2013.

Mljac

BR
BrankoH
17:44 19.02.2013.

Samo neka kupuju sirovine u Luksemburgu! Prošli su jeftinije nego da su je kupili od domaćeg seljaka. Sad budu trebali 100 puta više da isperu ljagu s imena.

KO
kokokomo
19:46 19.02.2013.

A da malo za promjenu prijeđete na vegetarijansku prehranu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije