Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blackberry

Dionice RIM-a pale na najnižu razinu u posljednjih sedam godina

'A visitor looks at a phone as he stands next to a display of the new BlackBerry 8700 at 3GSM World Congress in Barcelona, Spain February 15, 2006. The 3GSM World Congress, which is attended by every
'ALBERT GEA'
02.11.2011.
u 22:53

RIM-ov udio na bogatom američkom tržištu je sa visokih lanjskih 24 posto pao na samo 9 posto, po prvi puta u povijesti te tvrtke.

Nakon kalvarije koja je prije nekoliko tjedana zadesila proizvođače (i korisnike) Blackberryja, kanadska tvrtka Research In Motion sada ima novih problema. Na burzama su dionice RIM-a pale na najniže vrijednosti u posljednjih sedam godina.

RIM-ov udio na bogatom američkom tržištu je sa visokih lanjskih 24 posto pao na samo 9 posto, po prvi puta u povijesti te tvrtke.

Na svjetskom tržištu RIM sada drži petu poziciju sa 10 posto udjela na tržištu (pad od 5 posto u odnosu na lanjske brojke).

Dionice RIM-a pridružuju se crnoj statistici kanadske tvrtke sa zabilježenim padom od 3.2 posto po dionici te se sada pojedinačna dionica može kupiti po cijeni od otprilike 19 dolara. To je najgori rezultat još od 2004. godine kada je u ožujku zabilježena do sad najniža cijena jedne dionice koja je iznosila 18.55 dolara.

Istraživačka tvrtka Canalys objavila je da je najveći uspjeh u trećem kvartalu na tržištu SAD-a zabilježila tajvanska tvrtka HTC (sa 24 posto udjela), a drugi je Samsung s malom prednošću ispred trećeplasiranog Applea.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije