Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne mire se

Dioničari traže poništenje predstečaja Hidroelektre

niskogradnja
Foto: Zarko Basic/PIXiSELL
26.09.2014.
u 15:47

Brojni izvori iz Hidroelektre tvrde da je uprava kojoj je na čelu Rade Pilipović odlukom da pokrene predstečajnu nagodbu zaustavila preuzimanje te tvrtke od zasad nepoznatog fonda

– Kao jedan od tri najveća dioničara ovim se putem žalim i tražim poništenje odluke Nagodbenog vijeća o otvaranju predstečajne nagodbe nad dužnikom Hidroelektra Niskogradnja koja se dogodila preko noći, i to zbog postupka koji je pokrenula uprava društva a da o tome nije obavijestila Nadzorni odbor tvrtke, odnosno zainteresirane dioničare – stoji u žalbi Sanje Salopek upućene Financijskoj agenciji.

Brojni izvori iz Hidroelektre tvrde da je uprava kojoj je na čelu Rade Pilipović odlukom da pokrene predstečajnu nagodbu zaustavila preuzimanje te tvrtke od zasad nepoznatog fonda. Kako su nam potvrdili u Hidroelektri, fond je 9. rujna uputio pismo namjere za preuzimanje kao rezultat prethodnih dogovora s većinom dioničara koji su pristali prodati svoje dionice fondu, među kojima je bila Salopek, vjerujući da je to jedini način za očuvanje tvrtke.

Istoga dana Pilipović potpisuje zahtjev za predstečajnu nagodbom i šalje je Fini, nakon čega je fond zahvalio na ponuđenim dionicama i odustao od preuzimanja. Ostale dioničare koji su bili spremni prodati dionice te veći dio radnika iznenadio je Pilipovićev potez jer su ih iz fonda uvjerili da Hidroelektri može omogućiti toliko željene nove poslove.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije