Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Digitalna rješenja

Digitalnim rješenjima u borbi protiv šverca cigareta i alkohola

'za kar..190107..cigarete..mladi... snimila kristina stedul-fabac'
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
22.05.2013.
u 11:21

DCTA omogućuje brz i jednostavan pristup preko mobilnog telefona svim informacijama koje su vladama potrebne kako bi zaštitile porezne prihode, provjerile ispravnost pošiljki, te ispunile međunarodne propisane standarde

Četiri najveće međunarodne duhanske kompanije objavile su inovativnu suradnju u borbi protiv ilegalne trgovine trošarinske robe široke potrošnje. British American Tobacco, Imperial Tobacco Group, Japan Tobacco International i Philip Morris International pokrenuli su Udruženje za digitalno kodiranje i praćenje - Digital Coding & Tracking Association (DCTA), s ciljem promicanja međunarodnih standarda i digitalne tehnologije kao pomoć vladama u borbi protiv krijumčarenja, krivotvorenja i izbjegavanja plaćanja poreznih davanja.

Udruženje za digitalno kodiranje i praćenje koristit će zajedničko iskustvo industrije u osiguravanju međunarodnih lanaca opskrbe i razvijanju sofisticirane tehnologije za pomoć pri razlikovanju originalnih proizvoda od krivotvorina. U svrhu sprječavanja šverca cigareta i alkohola nužna je međunarodna suradnja i korištenje kvalitetnih alata koji će pomoći djelatnicima u carini, na graničnim prijelazima te u poreznoj upravi adekvatno se postaviti prema osobama koji se bave ovim nezakonitim djelatnostima, priopćeno je. 

DCTA  omogućuje brz i jednostavan pristup preko mobilnog telefona svim informacijama koje su vladama potrebne kako bi zaštitile porezne prihode, provjerile ispravnost pošiljki, te ispunile međunarodne propisane standarde koji uključuju i Protokol o eliminiranju nezakonite trgovine duhanskim proizvodima Svjetske zdravstvene organizacije.

- Današnji su legalni lanci opskrbe globalni, kompleksni te uključuju brojne sudionike. S obzirom na sofisticiranost kriminalaca i terorista koji se bave trgovinom nezakonitih proizvoda, nacionalne vlade moraju koristiti najnovije iskorake u tehnologiji kako bi osigurali lance opskrbe, ukoliko namjeravaju postići značajan napredak u borbi protiv ovog opasnog i rastućeg problema, izjavio je Pat Heneghan, glasnogovornik DCTA.

>>U automobilu pokušao unijeti 962 kutije cigareta u Hrvatsku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije