Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Digitalnim rješenjima u borbi protiv šverca cigareta i alkohola

DCTA omogućuje brz i jednostavan pristup preko mobilnog telefona svim informacijama koje su vladama potrebne kako bi zaštitile porezne prihode, provjerile ispravnost pošiljki, te ispunile međunarodne propisane standarde
22. svibnja 2013. u 11:21 0 komentara 15 prikaza
'za kar..190107..cigarete..mladi... snimila kristina stedul-fabac'
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL

Četiri najveće međunarodne duhanske kompanije objavile su inovativnu suradnju u borbi protiv ilegalne trgovine trošarinske robe široke potrošnje. British American Tobacco, Imperial Tobacco Group, Japan Tobacco International i Philip Morris International pokrenuli su Udruženje za digitalno kodiranje i praćenje - Digital Coding & Tracking Association (DCTA), s ciljem promicanja međunarodnih standarda i digitalne tehnologije kao pomoć vladama u borbi protiv krijumčarenja, krivotvorenja i izbjegavanja plaćanja poreznih davanja.

Udruženje za digitalno kodiranje i praćenje koristit će zajedničko iskustvo industrije u osiguravanju međunarodnih lanaca opskrbe i razvijanju sofisticirane tehnologije za pomoć pri razlikovanju originalnih proizvoda od krivotvorina. U svrhu sprječavanja šverca cigareta i alkohola nužna je međunarodna suradnja i korištenje kvalitetnih alata koji će pomoći djelatnicima u carini, na graničnim prijelazima te u poreznoj upravi adekvatno se postaviti prema osobama koji se bave ovim nezakonitim djelatnostima, priopćeno je. 

DCTA  omogućuje brz i jednostavan pristup preko mobilnog telefona svim informacijama koje su vladama potrebne kako bi zaštitile porezne prihode, provjerile ispravnost pošiljki, te ispunile međunarodne propisane standarde koji uključuju i Protokol o eliminiranju nezakonite trgovine duhanskim proizvodima Svjetske zdravstvene organizacije.

- Današnji su legalni lanci opskrbe globalni, kompleksni te uključuju brojne sudionike. S obzirom na sofisticiranost kriminalaca i terorista koji se bave trgovinom nezakonitih proizvoda, nacionalne vlade moraju koristiti najnovije iskorake u tehnologiji kako bi osigurali lance opskrbe, ukoliko namjeravaju postići značajan napredak u borbi protiv ovog opasnog i rastućeg problema, izjavio je Pat Heneghan, glasnogovornik DCTA.

>>U automobilu pokušao unijeti 962 kutije cigareta u Hrvatsku

Kobe Bryant
POGINUO SLAVNI KOŠARKAŠ
Ovo je jezivo: Pogledajte što je Kobeu Bryantu predviđeno još 2012. godine
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.