Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preokret

Deblokirana norveška investicija u Sućuraju teška 250 milijuna eura

gradilište
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
20.07.2014.
u 16:45

Norvežani aprijetili odustajanjem od investicije nakon što je općina donijela prijedlog prostornog plana kojim bi dio parcela za koje su Norvežani platili predujam postale negrađevinske, a druge bi se turističke.

Općina Sućuraj i Splitsko-dalmatinska županija potpisale su memorandum u kojem daju punu potporu turističkom projektu norveške tvrtke PPK Nekretnine. Tim je potpisom projekt kojim će se investirati 250 milijuna eura u gradnju turističkog resorta konačno odblokirati.

Iz tvrtke su priopćili da je na inicijativu župana Zlatka Ževrnje u petak održan sastanak općinskih vlasti, predstavnika Županije, norveških poduzetnika koji je urodio dogovorom o donošenju Prostornog plana uređenja.

– Ovo je značajan korak koji nam daje vjeru da projekt u Sućurju ima svoju budućnost. Pred nama su i drugi izazovi, kao što su rješavanje imovinsko-pravnih pitanja, ali i u tom području su napravljeni značajni pomaci posljednjih mjeseci. Postignut je i verbalni sporazum oko daljnje suradnje koji bi kroz najmanje tri tjedna trebao rezultirati potpisom sporazuma i po drugim otvorenim pitanjima, rekao je Jan-Andre Aasmoen, predsjednik Uprave tvrtke PPK Nekretnine koji se i zahvalio na pomoći županu Žervnji.

– Župan Ževrnja je svojom aktivnošću pokazao volju i sposobnost da se stvari pokrenu s mrtve točke, to je svakako dobra poruka i drugim investitorima koji žele investirati u Splitsko-dalmatinskoj županiji – poruka je iz norveške tvrtke. Podsjetimo, Norvežani godinama pokušavaju razviti projekt, a zaprijetili su odustajanjem od investicije nakon što je općina donijela prijedlog prostornog plana kojim bi dio parcela za koje su Norvežani platili predujam postale negrađevinske, a druge bi se turističke.

U pomoć ulagačima pristigla je i resorna ministrica Anka Mrak Taritaš prozvavši općinare za blokadu ulaganja.

>>Norvežani prozvali općinske vlasti za reket i prijete povlačenjem 250 milijuna eura

>>Zlouporabom položaja došao do 7 milijuna kuna vrijednog zemljišta

Komentara 3

DU
Deleted user
14:58 21.07.2014.

Kad se sve to stavi u funkciju Hvar će ljeti imati redukciju vode jer ona cijev u kanalu iz socijalizma neće moć namirit tuševe za sve te partijanere.

Avatar Melankolija
Melankolija
11:39 22.07.2014.

Konacno da netko stane na rep lokalnim serifima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije