Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Davor Majetić novi glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca

Majetić ima višegodišnje iskustvo u upravljačkim funkcijama u domaćim i međunarodnim poduzećima, a najveći dio profesionalnog života proveo je u Microsoftu.
30. lipnja 2010. u 14:49 5 komentara 1932 prikaza
Davor Majetić
Foto: nnn

Davor Majetić izabran je za novog glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca, izvijestili su danas iz HUP-a. Dosadašnji izvršni direktor Atenta dužnost preuzima 15. rujna, a pomoćnik glavnog direktora ostaje Bernard Jakelić, koji je na toj poziciji bio i za vrijeme mandata bivšeg glavnog direktora Đure Popijača, sadašnjeg ministra gospodarstva.

Majetić ima višegodišnje iskustvo u upravljačkim funkcijama u domaćim i međunarodnim poduzećima, a najveći dio profesionalnog života proveo je u Microsoftu i to na istaknutim pozicijama glavnog izvršnog direktora, direktora prodaje i marketing menadžera, odgovornog za međunarodna tržišta (Hrvatska, Bosna i Hercegovina , Srbija, Makedonija i Albanija). Zadnje dvije godine na mjestu je izvršnog direktora tvrtke Atento. Dobitnik je nagrade CROMA za menadžera godine u kategoriji za srednje velike tvrtke u 2006. godini te nagrade za najbolje malo gospodarstvo u Hrvatskoj u 2005. godini.

- Dugogodišnje međunarodno iskustvo u prodaji i menadžmentu, iskustvo u upravljanju te dobri odnosi s malim, srednjim i velikim tvrtkama, vladama i poduzetnicima svrstavaju Majetića u red izvrsnih poznavatelja upravljanja poslovnim procesima, i kao takav zasigurno će doprinijeti razvoju Hrvatske udruge poslodavaca u još kvalitetniju  poslodavačku instituciju - kazao je prilikom izbora novog glavnog direktora HUP-a Damir Kuštrak, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca.

Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Gump, Forrest
  Gump, Forrest:

  dakle, hrvatska udruga poslodavaca uz predsjednika Kuštraka ima i glavnog direktora, što bi značilo da ima i nekoliko direktora koji nisu glavni, pa vjerojatno i nekoliko pomoćnika, pa zamjenika, pa ravnatelja, pa nadzorni odbor, pa sud časti, pa tko zna ... prikaži još! što još ne... i imaju obraza od države zahtijevati smanjenje državne administracije???

 • zmaj5:

  @zgenije Sve točno,od slova do slova,još preblago,ali kristalno jasno,netreba ništa dodati. Htio sam napisati,ali sam vidio ovaj post,to je to.

 • zgenije:

  Jedino što zna prodati je prodati samog sebe i šuplje priče. Poslovne reference: direktor Microsofta, nema konkurencije, čisti monopol, nema veće hladovine, dobra plaća + kombinacije s distributerima... Microsoft skužio kombinacije pa je zamoljen da ode. Onda je mislio da ... prikaži još!a nešto zna pa je zatražio \"povrat duga\" od 3 firme kojima je prethodno davao poslove da mu osnuju Atento. U Atentu se ponašao kao pijani milijunaš, zaradio 0 kuna, potrošio tuđe milijune, \"bad luck\", nema monopola. Pročitajte si njegove najave od prije godinu-dvije kad je pokrenut Atento. Cijelo vrijeme plaća tuđim novcem PR anencije da organiziraju objavu afirmativnih članaka uključujući stopiranje nezgodnih pitanja. Npr. koliko je tuđe love potrošio u Atentu, koji je bio promet, što je napravio, koji su ciljevi ostvareni, zašto i pošto je iz Microsofta (monopoliste) nabacivao poslove uvijek istim firmama.