Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne žele Kolakušića

Dalekovod podnio zahtjev za promjenom suca

mislav kolakušić
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
28.08.2013.
u 19:03

Dalekovod smatra da u ovim okolnostima postoji bojazan da sudac Mislav Kolakušić neće biti u mogućnosti objektivno i nepristrano dovršiti navedeni predmet

Dalekovod je u srijedu Trgovačkom sudu predao zahtjev za izuzeće suca Mislava Kolakušića zato što se u toj tvrtki boje da će suditi pristrano, kako se iz njihova priopćenja može zaključiti. Time se nastavlja pravosudno-ustavna sapunica kojom se na slučaju Dalekovod lomi sudbina Zakona o predstečajnoj nagodbi.

“Zahtjev je podnesen po primitku rješenja Ustavnog suda od 27. kolovoza 2013. i medijskog istupa suca Kolakušića u kojem komentira predmetno rješenje Ustavnog suda. Smatramo da u ovim okolnostima postoji bojazan da sudac neće biti u mogućnosti objektivno i nepristrano dovršiti navedeni predmet jer je već javno zauzeo osobni stav o istom predmetu”, stoji u priopćenju iz Dalekovoda.

Ugrožena dokapitalizacija

U tvrtki se nadaju pozitivnom ishodu svojeg zahtjeva kako ne bi postali kolateralnom žrtvom prepirke koju vodi Kolakušić s Ustavnim sudom. Inače, dobro upoznati izvori tvrde nam da postoji bojazan da je Kolakušić namjeravao odbiti predstečajnu nagodbu Dalekovoda. To znači da ne bi bio potvrđen dogovor vjerovnika i vlasnika Dalekovoda, odnosno da ne bi bio moguć nastavak poslovanja te tvrtke, kao ni dokapitalizacija koja se najavljuje.

– Ovaj tjedan ćemo se konzultirati s upravom Dalekovoda i donijeti odluku o odgodi ponude za dokapitalizaciju – kaže Marko Lesić, predsjednik uprave Nexus Private equityja, čiji će fond za gospodarsku suradnju prema planu dokapitalizirati Dalekovod sa 150 milijuna kuna.

Poslovanje bilo otežano

Dalekovod ima oko 1600 zaposlenih i ugovorene poslove vrijedne 200 milijuna eura, a zaključenje postupka predstečajne nagodbe značio bi nesmetani nastavak poslovanja, s obzirom na to da im je to od srpnja bilo otežano, a što se odrazilo i na poslovanje.

Naime, zbog neizvjesne sudbine, tvrtka se, primjerice, nije mogla javljati na natječaje, a došlo je i do odljeva radne snage. Zato bi se u mjesec dana trebalo održati ročište i skupština na kojoj bi se trebali odobriti uvjeti pod kojima novih ulagač želi ući u Dalekovod, jer u slučaju da se sve opet prolongira, ulazak u Dalekovod bio bi za investitora neisplativ.

>> Pročitajte što je sudac Kolakušić odgovorio ustavnim sucima!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije