Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Dajana Mrčela - nova predsjednica uprave Saponije

Dr.sc. Dajana Mrčela
Foto: Promo
21.11.2019.
u 14:24

Dr.sc. Dajana Mrčela imenovana je odlukom Nadzornog odbora za novog  predsjednika Uprave Saponije, na čijem čelu je zadnjih 19 godina bio Damir Skender

U tradiciji dugoj 125 godina, Saponia d.d., kao vodeći proizvođač deterdženata u Hrvatskoj, kontinuirano se potvrđivala kao tvrtka koja poslovnu strategiju usklađuje s trendovima na tržištu. Protekle godine, posebno od 2017. godine, poslovanje Saponije bilo je pod utjecajem situacije s Agrokorom, što je usporilo dinamiku investicija te je uz daljnje intenziviranje aktivnosti konkurencije utjecalo na postignute tržišne pozicije i na financijski rezultat ove tvrtke. I dalje  izvoz  sudjeluje u ukupnim prihodima sa skoro 50%,  međutim, cilj je daljnji rast kompanije na hrvatskom tržištu, kroz značajnu investicijsku aktivnost, razvoj novih proizvoda te jačanje konkurentnosti. Postizanju ovih ciljeva doprinijet će i nova uprava. Dr.sc. Dajana Mrčela imenovana je odlukom Nadzornog odbora za novog  predsjednika Uprave Saponije, na čijem čelu je zadnjih 19 godina bio Damir Skender.

''Vjerujem da ću, unatoč svim izazovima,  zajedno s cjelokupnim timom Saponije, ostvariti  postavljene poslovne ciljeve, a najbitnije je osigurati Saponiji prosperitet i uspješnost u poslovanju'' - izjavila je nova predsjednica Uprave Saponije.

Član Uprave Saponije i dalje ostaje Mirko Grbešić, vlasnik  Mepas grupe u čijem je sastavu i Saponia.

Dajana Mrčela je do sada bila članica Uprave, odgovorna za komercijalne poslove i razvojni institut. Svoju profesionalnu karijeru od početka gradi u Saponiji gdje je od pozicije pripravnice, preko direktorice marketinga i izvoza došla do vodeće funkcije u tvrtki. I cjelokupno školovanje  Dajane Mrčela se odvijalo u Osijeku, gdje je 2018. godine i doktorirala na Ekonomskom fakultetu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije