Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anketa

Da su plaće javne, bilo bi manje diskriminacije?

novac
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
13.03.2015.
u 00:15

Većina misli da ukidanje tajnosti smeta onima koji imaju neopravdano visoke plaće. Oni koji su za tajnost boje se – ljubomore

Zaposlenici unutar tvrtke trebali bi znati plaće svojih kolega, misli 56% ispitanika u anketi portala MojPosao. Smatraju da takva praksa smeta samo onima koji "neopravdano primaju velike plaće" i ističu da "transparentnost osigurava natjecateljski duh i fer igru" te otklanja "mogućnost podcjenjivanja struke, osobe i ličnosti". Misle i da bi takva praksa smanjila razliku u plaćama između žena i muškaraca na istim radnim pozicijama.

"Iz iskustva mogu reći: gdje su plaće tajne, tajne su i ovlasti i odgovornosti pojedinih djelatnika – kaže jedan ispitanik.

Da zaposlenici ne bi trebali znati plaće svojih kolega smatra 39% ispitanika. Ovi ispitanici uglavnom ističu da je plaća ugovor između poslodavca i djelatnika koji se ne tiče drugih djelatnika te da bi se među zaposlenicima javila ljubomora ukoliko bi znali koliko su plaćeni njihovi kolege.

Treba li znati plaće svojih kolega ne zna 5% ispitanika. Jedan od tih ispitanika smatra da je u pitanju dvosjekli mač.

>> Tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj i koji su razlozi njihove atraktivnosti?

>> Više od 80 posto ispitanih priznalo ljubavnu aferu na poslu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije