Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

D. Milošević: Zabavni park stavit će nas na svjetsku turističku kartu

Poduzetnike najviše opterećuje nelikvidnost, što su i pokazali pitanjima potpredsjedniku Vlade. U njegovu su pak fokusu investicije; otkriva da će se uskoro sastati s investitorima projekta zabavnog parka
19. travnja 2011. u 12:12 29 komentara 4 prikaza
\'04.10.2006., Zagreb - Domagoj Ivan Milosevic, glavni izvrsni direktor Pastor Grupe.  Photo: Dalibor Urukalovic/Poslovni dnevnik/PIXSELL\'
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Domaće poduzetnike najviše opterećuje nelikvidnost, što su i pokazali pitanjima potpredsjedniku Vlade za investicije Domagoju Miloševiću. Na radnom ručku s predstavnicima HUP-a mnogi su zatražili pomoć Vlade u rješavanju tog problema, a ministar ih je pozvao na preuzimanje suodgovornosti u naplati.

– Mi koji vodimo poduzeća i isporučujemo robu odgovorni smo za naplatu potraživanja. Država je tu da stvori zakonski okvir za izbjegavanje prijevara i manipulacija, da oni koji su u blokadi ne mogu otvarati nove tvrtke.

U njegovu su fokusu investicije; otkriva da će se uskoro sastati s investitorima projekta zabavnog parka koji će nas staviti na svjetsku turističku kartu i produžiti sezonu. Napominje da su trenutačno u tijeku 242 projekta, ukupne vrijednosti 141,57 milijardi kuna, od čega je kod njega 58 privatnih projekata vrijednih 37 milijardi kuna, koji bi trebali otvoriti 12 tisuća radnih mjesta.

– Veći dio novih investicija odnosi se na proizvodnju, turizam, prvi put vezan uz golf, i energetiku, a nešto i na nekretnine, iako to trenutačno nije “seksi”. Trgovina je u manjini, to su možda tri projekta – odgovorio je Milošević na novinarsko pitanje prevladava li trgovina ili proizvodnja.

Najavio je i daljnje uklanjanje prepreka ulagačima promjenama vezanim uz HEP, komunalnu infrastrukturu i vodni doprinos.

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
  • -obrisani-:

    Milosevicu nemoj samo d ate PARE budu od SLOBINOG SINA jer te pare su PROKLETE I OTETE....

  • zvone:

    Toooooo Miloševiću, otvaraj ti samo zabavne parkove i to cirkuse, da ti i cijela vlada nastupate.To nama treba. Bože oprosti im poludjeli su.

  • -obrisani-:

    vas nevjerne tome treba povesti u zabavni park Gardalan u Italiji prije