Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kongresni turizam

Cvjetaju poslovni sastanci i kongresi – porasli za 20 %

kongres o rijetkim bolestima (1)
Grgo Jelavić/PIXSELL
24.08.2013.
u 20:32

Čak 67,2% poslovnih skupova organizirale su korporacije i tvrtke, a 32,8% poslovnih skupova organizirale su udruge i institucije.

Porastao je broj poslovnih skupova i kongresa za 19,6% u RH u razdoblju od travnja do lipnja 2013. u odnosu na isto razdoblje lani, pokazali su najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku. 

Ukupan broj sudionika na poslovnim skupovima veći je za 15,9%. Čak 67,2% poslovnih skupova organizirale su korporacije i tvrtke, a 32,8% poslovnih skupova organizirale su udruge i institucije. Kada se gleda struktura poslovnih skupova, na poslovne sastanke otpada njih 50,7%, a na kongrese 42,6%. 

Također, podaci DZS-a govore da, kada je riječ o sudionicima tih skupova, njih 73% otpada na nacionalne, a 27% na međunarodne.

>>Turizam svake godine izgubi sto milijuna eura prometa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije