Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika proglasilo najizvrsnije u najtežoj godini za poslovanje

CROMA: Najboljih 11 menadžera

croma
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/2
20.11.2009.
u 17:42

Najboljim menadžerom u kategoriji malih poduzeća proglašena je Katica Hauptfeld, osnivačica, vlasnica i direktorica agencije Katarina Line iz Opatije.

Ivan Milčić i Damir Vranić, predsjednici uprave Končar – Energetskih transformatora, odnosno karlovačke tvrtke ALSTOM Hrvatska proglašeni su danas u Zagrebu najboljim menadžerima u 2009. godini u kategoriji velikih poduzeća po izboru Hrvatskoga udruženja menadžera i poduzetnika CROMA-e.

CO primjer ostalima
Za poduzetnika godine izabran je Zvonko Biljecki, predsjednik uprave i vlasnik tvrtke Geofoto. U kategoriji srednjih poduzeća za menadžera godine, 11 prošlogodišnjih laureata izabrali su Vladimira Peršića, direktora tvrtke Systec Automatizacija iz Labina. Najboljim menadžerom u kategoriji malih poduzeća proglašena je Katica Hauptfeld, osnivačica, vlasnica i direktorica agencije Katarina Line iz Opatije.

>>Pogledajte tko su najbolji menadžeri po izboru CROMA-a

Nagradu za mladu menadžericu dobile su Sandra Mihelčić, direktorica i suvlasnica grupacije Business Media Group i Manuela Šola Oršić, direktorica tvrtke Abrakadabra integrirane komunikacije. Menadžerom godine u javnim poduzećima proglašen je predsjednik uprave Croatia osiguranja Hrvoje Vojković.

– Primjer smo tvrtke koja ruši stereotipe o neuspješnim tvrtkama u državnom vlasništvu. Mi se borimo s velikom konkurencijom na nemilosrdnu tržištu, ali unatoč tomu i dalje uspijevamo ostvariti odlične rezultate i držati vodeću poziciju – kazao je Vojković.

Najboljim menadžerom u inozemnim poduzećima koja djeluju u Hrvatskoj proglašen je direktor tvrtke Knauf Hrvatska, Stjepan Rak. U kategoriji projektnog menadžmenta dobitnik je ovogodišnjeg priznanja CROMA-a Darko Petričević, direktor tvrtke VEMOS iz Marije Bistrice. Nagradu CROMA-a za životno djelo dobio je osnivač i suvlasnik tvrtke Zagrebtrans, Milan Mejaški.

Reflektori u tunelu
– Oni su 11 reflektora u tunelu – rekao je predsjednik CROMA-a Vladimir Ferdelji, uz ocjenu da je protekla godina bila jedna od najtežih za poslovanje od hrvatskog osamostaljenja. Tvrtke nagrađenih menadžera prema CROMA-u ove su godine otvorile 338 novih radnih mjesta, a lani su imale prihod od 5,97 milijardi kuna.

Ključne riječi

Komentara 3

UD
udrimuski
07:37 24.11.2009.

vidio sam prije par godina kad su dobivali nagrade a sad se pokazuje pravo stanje u njihovim naprednim poduzećima... ma ko je od njih mogao naučiti pošteno i normalno raditi i gdje, možda u hrvatskoj?

MM
Mladen Miletić
20:37 20.11.2009.

CROMA: Najboljih 11 menadžera, super su poslovali i ovi u Koprivnici samo politika ih skinu podvali sada se traži a uvjek se nađe nešto..

Avatar sebastian
sebastian
15:56 21.11.2009.

Da mozda u banani, ali gdje i na kojem mjestu se one nalaze u zapadnoj Evropi ??????????? NIGDJE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije