Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazi

Croatia osiguranje otpušta između 150 i 200 zaposlenika do kraja 2010.

Croatia osiguranje
ARHIVA VL
29.07.2010.
u 20:19

Croatia osiguranje otpustit će između 150 i 200 radnika do kraja ove godine u skladu s odlukom Vlade RH da sva javna poduzeća moraju smanjiti broj zaposlenih za pet posto

Počela su rezanja u javnim poduzećima. Croatia osiguranje otpustit će između 150 i 200 radnika do kraja ove godine u skladu s odlukom Vlade RH da sva javna poduzeća moraju smanjiti broj zaposlenih za pet posto. Naime, na sjednici Nadzornog odbora Croatia osiguranja održanoj u srijedu usklađena je odluka o prihvaćanju plana smanjenja broja zaposlenih za pet posto, obavijestili su jučer iz CO-a Zagrebačku burzu.

– Vezano za zaključak Vlade Republike Hrvatske od 28. svibnja 2010., a u skladu s Planom provedbenih aktivnosti Programa gospodarskog oporavka, uprava Croatia osiguranja na svojoj je 19. sjednici 22. srpnja 2010. prihvatila Plan smanjenja broja zaposlenih za 5%, na koji je Nadzorni odbor dao svoju suglasnost 28. srpnja 2010. godine. Plan sadržava jasne kriterije i detaljnu analizu učinaka smanjenja broja zaposlenih. Definirana su četiri moguća scenarija smanjenja broja zaposlenih, a u rujnu ove godine napravit će se detaljan plan zbrinjavanja viška radnika, u skladu s provedenim analizama. Tim će se planom broj zaposlenih u Croatia osiguranju smanjiti između 150 i 200, ovisno o mogućoj operativnoj provedbi pojedinog scenarija. Uprava Croatia osiguranja već je počela s mjerama koje će minimalizirati učinke smanjivanja broja zaposlenih te podići produktivnost i efikasnost društva – kazali su u CO-u.

Kako je u javnim poduzećima zaposleno otprilike 100.000 radnika, do kraja godine bez posla bi trebalo ostati 5000 zaposlenika. Ova mjera smanjit će troškove javnih poduzeća, ali će povećati troškove isplate mirovina jer većina društava planira je provesti tako što će izdašnim otpremninama poticati svoje zaposlenike da odu u mirovinu, uz ostalo i prijevremenu.

Po podacima portala Poslovna.hr, CO je od 2006. do 2009. broj zaposlenih povećao za 599, s 2116 na 2715.

Ključne riječi

Komentara 1

GA
gabrijelakunstler
20:50 31.07.2010.

Kladim se da ce direktori sebi dati povisice i obznaniti fenomenalan profit na kraju godine. Naravno, ne zahvaljujuci svojoj mudrosti i sposobnosti vec pokvarenosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije