Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 21 godine

Croatia Airlines uvodi izravnu zračnu liniju Zagreb – Beograd

Croatia Airlines uvodi liniju Zagreb Beograd
Boris Šćitar/PIXSELL
06.01.2012.
u 16:12

Croatia Airlines od ovog ljeta povezivat će glavne gradove Hrvatske i Srbije, a uvodi i linije za Sofiju, Moskvu i Sankt Peterburg

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines na ljeto uvodi sezonsku liniji Zagreb – Beograd! Tako će nakon 21 godine biti ponovno uspostavljena zračna veza između hrvatskog i srbijanskog glavnog grada, koja je prekinuta u ratu.

Uspostavljanje zračne linije Zagreb – Beograd najavio je glavni direktor Croatia Airlinesa Srećko Šimunović na nedavno održanom sastanku udruženja avioprijevoznika Star Alliance u Addis Abebi. U CA su nam potvrdili tu informaciju. No osim za Beograd, CA od ovog ljeta namjerava uspostaviti liniju i prema Moskvi, a od 2014. i Sofiji i Sankt Peterburgu, istočnoeuropskim destinacijama koje dosad nisu bile pokrivene letovima te aviokompanije. Čelnici Croatia Airlinesa i srbijanskog JAT-a još su lani u veljači dogovorili suradnju na uspostavljanju letova između Zagreba i Beograda na kojima bi vozili zrakoplovi hrvatske aviokompanije. CA je lani prvi put nakon rata uspostavio zračnu liniju s Beogradom, i to iz Dubrovnika. JAT je pak već letio na relaciji Beograd – Pula, a pokušao je letjeti i između Beograda i Dubrovnika, no zbog nepostojanja sporazuma o zračnom prometu između dvije zemlje nije uspio u toj namjeri.

Komentara 59

Avatar cetina
cetina
18:10 06.01.2012.

Meni bi bolje odgovaralo da se napokon uvede linija Hrvatska-SAD,tu bi Hrvatska imala vise koristi.

JS
ja sam gladan
18:15 06.01.2012.

Da je barem u jednom smjeru! A nama će valjda otvoriti liniju Hrvatska-Argentina!

OI
oidipci2
17:56 06.01.2012.

Odlično! Sad smo baš sretni. Sad valja slijedi Niš i Banja Luka. To što nema izravne veze sa Milanom ili Barcelonom, Yusufoviću i Zoki Milanovu ne smeta. Oni tamo nemaju interese. To nije region.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije