Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kineski pogoni

Cook: Apple daje sve od sebe na poboljšavanju radnih uvjeta

'Apple CEO Tim Cook speaks about the iPhone 4S at Apple headquarters in Cupertino, California October 4, 2011. REUTERS/Robert Galbraith (UNITED STATES - Tags: SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS)'
Reuters/PIXSELL
15.02.2012.
u 19:04

Smatramo da je korištenje maloljetnih radnika odvratno, rekao je Appleov CEO Tim Cook.

Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook rekao je kako tvrtka daje sve od sebe kako bi poboljšala radne uvjete u svojim tvornicama u Kini, prenosi CNN.

- Znamo da ljudi imaju vrlo visoka očekivanja od Applea. Nitko u našoj industriji ne čini više na poboljšavanju radnih uvjeta od Applea - izjavio je Cook na konferenciji o tehnologiji i internetu Goldmana Sachsa u utorak, dana nakon što je Fair Labor Association, neovisna organizacija za pravedne radne uvjete, počela ispitivati uvjete u kineskim tvornicama koje proizvode većinu Appleovih uređaja. Apple će rezultate svakog mjeseca objavljivati na svojoj internetskoj stranici, što je, kako tvrdi Cook, "korak bez presedana".

Tvornice koje proizvode Appleove uređaje vodi tvrtka Foxconn, a došle su na zao glas kada su u pitanju radni uvjeti. Iz pogona često dolaze vijesti o dugom radnom vremenu, maloljetnim radnicima, ali i samoubojstvima radnika koji se očito nisu uspjeli naviknuti na strogu disciplinu. Upravo su priče iz Foxconnovih pogona postale možda i jedina crna mrlja na prilično čistom javnom imidžu proizvođača iPhonea i iPada, pa nije ni čudo da im žele stati na kraj.

- Smatramo da je korištenje maloljetnih radnika odvratno. Ono je vrlo rijetko u našem dobavljačkom lancu, ali nam je najviši prioritet da ga potpuno eliminiramo - poručio je Cook.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije