Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA NADA

Coningov hotel Trakošćan pun, radnicima stižu plaće

hotel trakošćan
Marko Jurinec/PIXSELL
24.09.2013.
u 13:00

Traži se način kako još dodatno rasteretiti poslovanje Coninga koji čeka dogovor s bankama koje nisu bile za nagodbu

– Coningov hotel Trakošćan ljetos je zakupila jedna izraelska agencija i u razdoblju od polovice srpnja do kraja kolovoza u sedmodnevnim turnusima u hotelu je boravilo dvije tisuće gostiju koji su ostvarili sedam tisuća noćenja – rekla je Vera Kanjuga Starčević, direktorica hotela koji je u kolovozu premašio deset tisuća noćenja.

Upravo je toliko noćenja ovaj novosagrađeni hotel s četiri zvjezdice imao i u prvoj, 2012. godini poslovanja kada je stekao i prvu, ali lošu reklamu. Doznalo se da ljudi rade bez plaća jer se početak rada poklopio s vremenom kad su kulminirali problemi Coninga.

– Coning je dio zaostalih radničkih plaća namirio nakon što je sklopio nagodbu s Ministarstvom vanjskih poslova s kojim se sporio od 2008. godine. Ministarstvo je dosad isplatilo 36 posto iznosa, a za pedeset dana još će isplatiti ostatak – objasnio je Davorin Prpić, predsjednik uprave Coninga, napominjući kako se od 1. travnja kad je počeo predstečaj, nove plaće uredno isplaćuju.

Coning je, od ukupno 378 milijuna kuna duga, 75 posto dužan bankama, 23 posto dobavljačima i dva posto državi.

– Nakon sklapanja predstečajne nagodbe traži se način kako još dodatno rasteretiti poslovanje i učiniti ga profitabilnijim – poručuju iz Coninga koji još čeka dogovor s onim bankama koje nisu glasale za nagodbu kako riješiti dug – ponudom imovine ili suvlasništva.

>> Radnici Coninga mjesecima bez plaće, spašava ih država?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije