Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIKA

Coca-Cola: Hrvatska ima najgori odnos prema ulagačima u regiji

Coca-cola
Jens Kalaene/DPA/PIXSELL
17.09.2013.
u 20:44

Coca-Cola je izradila studiju po kojoj su od 1995. do 2012. proračunu pridonijeli s 18 milijardi kuna, a lani uplatili 125 milijuna kuna.

Obljetnicu 45 godina rada u Hrvatskoj Coca-Cola je odlučila proslaviti predstavljajući rezultate o utjecaju svog poslovanja na hrvatsko gospodarstvo.

Naglasili su da su od 1995. do danas hrvatskom gospodarstvu dali doprinos od 33 milijarde kuna, od čega 18 milijardi kuna u proračun. To je zbroj izravnog i neizravnog utjecaja Coca-Cole i njihovih partnera u Hrvatskoj. Sama Coca-Cola lani je uplatila 125 milijuna kuna u proračun, a zapošljavala je 554 zaposlenika, ali prema svojoj studiji utječu na održanje 7400 radnih mjesta. Na kraju studija zaključuje da od 1 kune koja se potroši na Coca-Coline proizvode 90 lipa ostaje u domaćem gospodarstvu. Zato i nisu sretni s niskom konkurentnošću Hrvatske i odnosom prema ulagačima. Pred ministrom Ivanom Vrdoljakom istaknuli su da bi ukidanje proizvodnje u Hrvatskoj zatvorilo 530 radnih mjesta.

– Zbog visokih troškova proizvodnje te najgoreg okruženja među zemljama u regiji zatvorili smo dvije punionice u Hrvatskoj u restrukturiranju – poručio je Clemens Bruger iz Coca-Cole. Prozvani ministar kazao je da Vlada mora i hoće učiniti više kako bi se osigurao hrvatski uspjeh globalnih brendova.

– Tvrtke ne bi smjele smišljati kako rezati troškove u Hrvatskoj, već kako iskoristiti Hrvatsku za regionalno širenje – poručio je Vrdoljak i obećao dodatna olakšanja poduzetnicima.

>>Pogledajte kako je bilo na Coca-Cola Cupu u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije