Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekretnine

Cijene stanova u Splitu pale 13,4 posto

\'za kvadrat....03.07.09 rijeka.....gradnja stambenih zgrada na rujevici Photo: Goran Kovacic/Vecernji list\'
Goran Kovačić/PIXSELL
30.03.2010.
u 15:29

Svi priobalni gradovi bilježe blagi rast cijena u ožujku jer je lijepo vrijeme pridonijelo optimizmu, ali značajnijeg porasta cijene kvadrata stanova neće biti.

Cijene stanova u ožujku blago su porasle u svim gradovima osim u Zagrebu, pokazali su podaci portala Crozilla.com. Cijena kvadrata stana blago je porasla i u Splitu (1,3 posto) iako taj grad bilježi najveći pad cijena od čak 13,4 posto na godišnjoj razini. Cijena splitskoga četvornog metra sada iznosi 2100 eura. Na najdinamičnijem, zagrebačkom tržištu nekretnina cijena kvadrata stana iznosila je 1887 eura, što je 5,3 posto manje nego lani u ovo doba godine. S dolaskom lijepog vremena, tvrde u Crozzilli.com, cijene kvadrata u priobalnim gradovima blago rastu što se povezuje i s optimizmom građana da će nadolazeća turistička sezona biti uspješna. U Puli tako cijena četvornog metra stana iznosi 1477 eura, nešto značajniju promjenu u cijeni ovaj mjesec bilježi Rijeka gdje je kvadrat stana poskupio za 1,4 posto, odnosno s 1468 eura porastao na 1477 eura. Osijek i Zadar, navode u Crozilli.com, bilježe gotovo neprimjetnu promjenu od 0,1 posto većim cijenama. Nakon duljeg razdoblja blagi rast od 0,4 posto zabilježen je u gradu čiji četvorni metar slovi za najcjenjeniji – Dubrovniku. Trenutačno cijena kvadrata u Dubrovniku iznosi 3270 eura. 

Ni u ožujku cijene stanova u popularnim zagrebačkim četvrtima ne bilježe veće promjene. I njihovi vlasnici, baš kao i ostali, nadaju se boljim vremenima i ne mijenjaju oglašavanu cijenu. Cijene zagrebačkih stanova kreću se od 1832 do 2225 eura po četvornom metru.  Kao i prošlih godina ljeto će donijeti blagi rast oglašavanih cijena. S obzirom na lošu gospodarsku situaciju, taj porast neće biti od većeg značaja niti će se cijene stanova vraćati na staro. Porast cijena bit će fiktivan, pogotovo na Jadranu, zbog dolaska stranaca. Ipak, po svemu sudeći, značajnije realizacije u prodaji neće biti, a najbolje će proći oni koji znaju pregovarati, tvrde u Crozilli.com.

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
18:13 30.03.2010.

Opet lazi i smicalice od strane gradjevinske mafije lijepo zapakovane u novinarski clanak. Fuj! Cijene padaju ko kisa, ko kisa, ko kisa .....

TH
than
01:19 31.03.2010.

Hahaha... Osobno znam samo jednu osobu koja je u posljednje dvije godine digla kredit za stan, a i tu se radi o osobi koja je uspjela zavrstiti cak 3 razreda srednje skole, a posao ide dok ne pukne otkaz + sto je kupila staru gradnju i to izvan grada. Nitko nista ne kupuje. Sto je najzalosnije znam ljude i koji imaju gotovinu da ga odmah plate, ali cekaju... Nitko pametan sada nista ne kupuje. Bolje biti podstanar slijedecih 5-10 godina, jer je cinjenica da ce se cijene strmoglaviti buduci da na trzistu ima samo u Zagrebu visak od 10 000 novogradnje + tko zna koliko starijih stanova na prodaju.

XP
xPhoto
17:00 30.03.2010.

\"Svi priobalni gradovi bilježe blagi rast cijena u ožujku jer je lijepo vrijeme pridonijelo optimizmu, ali značajnijeg porasta cijene kvadrata stanova neće biti. \" Hebo ekonomiju u kojoj lijepo vrijeme određuje cijene nekretnina ili se to netko lovi se zaza zadnju slamku spasa \"lijepo vrijeme\", mislim znate na koga mislim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije