Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Cijena zlata najniža u gotovo dva mjeseca

Analitičari tvrde kako je ovo najnovije sniženje cijene zlata samo dio širih zbivanja na tržištu u kojem su se zaredali gubici ne samo kod plemeniti kovina, nego i većina ostalih kovina (bakar, cink, nikl), ali i, primjerice, nafte.
17. srpnja 2010. u 14:18 2 komentara 7 prikaza
gold
Foto: AFP

Nakon što je cijena zlata tijekom ovoga tjedna neznatno fluktuirala u uskom cjenovnome pojasu između 1200 i 1210 dolara za uncu (31,1035 grama), pred kraj zatvaranja burza roba u petak došlo je do značajnije korekcije u kojoj se cijena spustila ispod 1200 dolara, te se zaustavila na 1193 dolara, objavio je portal srebrozlato.com.

Riječ je o najvećem jednodnevnom padu cijene zlata na svjetskome tržištu od početka srpnja, a zadnji put je zlato imalo tako nizak završni dnevni tečaj 21. svibnja, dakle prije gotovo dva mjeseca. Analitičari tvrde kako je ovo najnovije sniženje cijene zlata samo dio širih zbivanja na tržištu u kojem su se zaredali gubici ne samo kod plemeniti kovina, nego i većina ostalih kovina (bakar, cink, nikl), ali i, primjerice, nafte. Isti kratkoročni trend doživljavaju i dionice, budući da je od travnja do danas vrijednost indeksa američkih dionica S&P 500 pala za više od 15 posto, piše srebrozlato.com.

Srebru je cijena pala na 17,78 dolara za uncu, dok je platina izgubila 21,60 dolara od svoje vrijednosti, te se zaustavila na 1512,10 dolara za uncu.

Potres koji je pogodio Zagreb uzrokovao veliku štetu u Đorđićevoj ulici
10 PITANJA O POTRESIMA
Što znači kad je dva dana mirno, a onda cijelu noć tutnje mali potresi?
Imunitet – snaga svakog organizma
PROMO
Imunitet – snaga svakog organizma
  • Avatar Časna seka
    Časna seka:

    Bolje uložiti u vibratore nego u zlato.

  • Alien69:

    samo vibratoru cijena i vrijednost ne moze narast, dok zlatu moze