Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godišnji susret

Četvrto izdanje Summita100 u Portorožu

summit
Foto: http://summit100.org/
13.05.2015.
u 15:15

Mogućnosti regionalne suradnje u području energetike, turizma, prometa i infrastrukture te financijskog sektora, posebno uloga pametnih gradova u razvoju gospodarstva, glavne su teme ovogodišnjeg Summita100

Četvrto izdanje Summita100, inicijative koja okuplja najvažnija lica poslovne scene na godišnjem susretu, održat će se ovaj put u Portorožu.

- Razgovarat ćemo i o tome kako regija može iskoristiti 300 milijardi eura vrijedan razvojni projektni ciklus kojeg je predstavila Europska komisija, ali i o alternativnim načinima financiranja regionalnih projekata. O rezultatima će sudionici razgovarati s ministrima vlada regije kako bismo našu kreativnost prenijeli u stvarnosti i za budućnost naše regije, istaknuo je predsjednik Upravnog odbora Iztok Seljak najavljujući Summit100.

Mogućnosti regionalne suradnje u području energetike, turizma, prometa i infrastrukture te financijskog sektora, posebno uloga pametnih gradova u razvoju gospodarstva, glavne su teme ovogodišnjeg Summita100 koji će se održati 1. i 2. lipnja/juna u Portorožu u organizaciji Združenja managerjev Slovenije. Tradicionalno poslovnjacima kojih se očekuje oko 150 se pridružuju i predsjednici država iz cijele regije.

Posebna pozornost tijekom skupa bit će na ulozi pametnih gradova u regiji koji mogu postati pokretači uključivog i održivog rasta. Gradonačelnici glavnih gradova regije prepoznali su ovaj događaj kao dobru platformu za suradnju i na njemu će potpisati deklaraciju o razumijevanju kojom će se obvezati na rješenja pametnih gradova i razmjenu iskustva i znanja.

Prvi Summit100 organiziran je 2011. godine u Srbiji, drugi u Crnoj Gori, treći u Hrvatskoj, a svi dosad održani skupovi su za pokrovitelje imali predsjednike zemlje domaćina.

“Summit100 business lidera” inicijativa je koju su 2011. godine pokrenuli Srpska asocijacija menadžera, Hrvatska udruga poslodavaca i Združenje managerjev Slovenije, a ubrzo joj je podršku pružila i Atlas Fondacija iz Crne Gore.

>> Počinje Summit100, najveći poslovni događaj u regiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije