Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITB Berlin

Čelnik Svjetske turističke organizacije: Hrvatska može biti primjer

Ministarstvo turizma
Foto: Ministarstvo turizma
08.03.2019.
u 14:06

Hrvatski predstavnici čelnom čovjeku UNWTO-a Zurabu Pololikashviliju predstavili su turističke zakone koji su u pripremi

Organizacija hrvatskog turističkog sustava prema načelima destinacijske menadžment organizacije je primjer za sve druge zemlje, ocijenio je u Berlinu glavni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Zurab Pololikashvili. Tijekom berlinske burze turizma ITB razgovarao je s državnim tajnikom Ministarstva turizma Tončijem Glavinom i glavnom savjetnicom ministra Barbarom Mesić, a tema su bili hrvatski turistički zakoni koji su u procesu donošenja.

Konkretno, riječ je o zakonima o turističkoj pristojbi i članarinama u turističkim zajednicama te Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma čije bi se odredbe primjenjivale od 2020.kada Hrvatska predsjeda i Vijećem Europske unije. Upravo je 2020. godina, smatra Pololikashvili, idealna i da Hrvatska bude domaćin velikog investicijskog foruma o kojemu će više detalja biti poznato nakon svibnja ove godine. Tada će se, tijekom konferencije Komisije za Europu, glavni tajnik UNWTO-a, u Zagrebu sastati i s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom turizma Garijem Cappellijem.

- Pozdravljam ovakvu reorganizaciju sustava i volio bih Hrvatsku istaknuti kao primjer drugim zemljama koje svoje turističke organizacije još nisu uredile na takav način. Ovo je dobar primjer i rado ću ga koristiti u prezentaciji- komentirao je u Berlinu čelnik Svjetske turističke organizacije Z. Pololikashvili.

>>Ministarstvo turizma predstavilo kreditnu liniju za iznajmljivače

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije