Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Čačić govori o pravima, a supruga radnicima duguje milijun kuna

Riječ je o varaždinskoj tvrtki Coning Ecogradnja u većinskom vlasništvu Marije Čačić, koja u Trakošćanu gradi hotel.
03. svibnja 2010. u 13:07 2 komentara 33 prikaza
\'Varazdin u0096 02. 05. 2010., Trakoscan u0096 Prosvjednici su nocili na otvorenom. PHOTO:  Ljiljana Risek\'
Foto: Ljiljana Risek

Dva su dana ispred hotela Coning u Trakošćanu prosvjedovali radnici tvrtke ADI Produkt iz Daruvara koji rade na hotelu, jer im varaždinska tvrtka Coning Ecogradnja, koja je, kako ističe direktor ADI Produkta Fahir Mujanić, u većinskom vlasništvu Marije Čačić, supruge Radimira Čačića, nije platila njihov rad.

Radove su započeli još u listopadu prošle godine i završili ih u roku. I dok Radimir Čačić na Međunarodni praznik rada govori na skupu u Zagrebu o radničkim pravima, tvrtka u vlasništvu njegove obitelji radnicima duguje više od milijun kuna.

Mujanić ističe da je, prema ugovoru koji je njegova tvrtka potpisala s Coning Ecogradnjom, vrijednost radova milijun i 340 tisuća kuna, a dosad im je uplaćeno samo 259 tisuća kuna. Kad su započeli radove tvrka je na gradilište dovela čak 25 radnika.

- Čim smo počeli raditi, počeli su problemi. Nisu nam osigurali odgovarajuće materijale za rad, a zatim su nabavili premalo materijala. Stalno su kasnili s plaćanjem, a bilo je i niz drugih muljaža. Cijeli prošli tjedan pokušavao sam kontaktirati s direktorom Ptičekom, no nije mi se želio javiti. Ispostavio sam im situacije za siječanj i veljaču na iznos od 591.393 kune, no nisu ih platili. Za ožujak i travanj nisam mogao jer bih morao platiti državi PDV, a nemam čime. Ptiček mi je, kako bi spriječio prosvjed, nudio stan u zalog za 350.000 kuna, ali sam tražio dio duga u novcu i na ostatak zalog ili garanciju, ali nije pristao. Sada su, navodno, u petak uplatili - objasnio je Mujanić, koji je danas, osam mjeseci kasnije, stjeran pred zid. Broj radnika pao je na pet, dužan im je plaće i doprinose, ne može plaćati kredite, a ni poreze, a Coning Ecogradnja mu duguje toliki novac.

Radimira Čačića, a ni druge iz Coning Ecogradnje, nismo uspjeli dobiti.

Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu:
Kako uložiti 32.000 kn s 18 godina, zašto propustiti maturalac i koja je količina motora potrebna za skladan brak
  • akobogda:

    I meni je dužan

  • Deleted user:

    ajd, dobro je da su novinari i to napipala. čačića se predstavlja kao ni manje ni više nego gospodarskog eksperta, a sve tvrtke vezane za njega primjer su neorganiziranosti, menadžerskog i poslovnog neznanja, dok je unosnost poslova isključivo u korelaciji ... prikaži još!i s mutnoćama i muljažama politički kreiranim.