Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REXPO 2012.

Čačić: Baze JNA na Jadranu strašna su šansa za investicije!

rexpo,radimir čačić,sanda marušić (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/4
19.04.2012.
u 18:24

– Socijalizmu možemo zahvaliti što nam je gotovo netaknutim sačuvao prostor na Jadranu – rekao je prvi potpredsjednik Vlade

Hrvatska bi preko luke Rijeka morala postati nova vrata Europe, jedan je od zaključaka prvoga dana 1. međunarodnog sajma investicijskih projekata i komercijalnih nekretnina za Jadransku regiju REXPO 2012. koji se u četvrtak i petak održava u Zagrebu.

– Luke Venecija, Trst i Koper preplitke su, a jedino Rijeka zbog velike dubine mora može primiti najveće kontinentalne brodove – kazao je Zvonimir Sever, predsjednik Hrvatske komore inženjera građevinarstva.

Snažan program nacionalnog new deala

Hrvatska u EU unosi iznimno atraktivnu prometnu poziciju, što nam otvara prostor da postanemo logističko središte središnje i jugoistočne Europe. Za to je u prvoj fazi nužna modernizacija luke Rijeka i gradnja nizinske pruge od Rijeke preko Zagreba do mađarske granice. U drugoj fazi radila bi se pruga Zagreb – Vukovar i uredila vukovarska luka koja bi se priključila na koridor Rajna-Majna-Dunav. Cijeli projekt stajao bi od 10 do 12 milijardi eura.

– Istovremeno, to je i snažan program nacionalnog new deala, koji je Hrvatskoj danas ne potreban nego neophodan – kazao je konzultant Mladen Vedriš.

Na Sajmu REXPO Zagreb 2012., koji organizira tvrtka Expositum, predstavljaju se ključni sudionici i investicijske prilike iz Hrvatske i zemalja u regiji, a pojavili su se i investitori iz 30-ak zemalja Europe, Amerike i Azije.

Velika prilika

– Naša jadranska regija jedna je od najatraktivnijih ulagačkih destinacija u Europi. REXPO će biti svojevrsni inicijator oporavka građevinske i nekretninske industrije u Hrvatskoj i regiji – kazala je Sanda Marušić, voditeljica projekta REXPO.

Sajam je otvorio prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić koji je istaknuo da socijalizmu možemo zahvaliti što nam je gotovo netaknutim sačuvao prostor na Jadranu i tu vidi veliku priliku za investicijski ciklus.

– Baze JNA strašna su šansa, jer ih zbog svoje nesposobnosti čak ni korupcija u ozbiljnoj mjeri nije znala upropastiti – kazao je Čačić.

Komentara 65

Avatar madcap
madcap
16:33 20.04.2012.

Ratko je ovdje potpuno u pravu.

BA
barbaizamerike
06:38 20.04.2012.

zivot me naucio da se nekretnina cjeni i ne prodaje lako ako je dobra lokacija koja ce donositi dobit onda samo koncesija pa nek investitor gradi sta got hoce naravno po zakonu obicno na 20 do 30 godina uz pocetno ucesce minimum 20%

KA
karanovac
19:23 19.04.2012.

Trebalo bi prije baze koje je izgradila Hrvatska vojska ponuditi stranim ulagacima jer od ulaganja u baze jna mogle bi sve republike bivse sfrj traziti dio jer su to baze jna a ne hrvatske vojske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije