Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Planovi

Budžet HTZ-a dogodine za 29 milijuna kuna skromniji

Ratomir Ivičić
Foto: Grgur Žučko/pixsell
04.12.2014.
u 00:10

Glavni ured HTZ-a u ovoj je godini raspolagao sa 95,5 milijuna iz državnog proračuna, dogodine iznos pada na 78 milijuna kuna

Glavni ured Hrvatske turističke zajednice dogodine će raspolagati sa 328 milijuna kuna, 29 milijuna kuna manje nego u ovoj godini. Prihodi od boravišne pristojbe i članarina trebali bi rasti, ali umjesto ovogodišnjih 95,5 milijuna kuna, iz državnog proračuna u 2015. planira se samo 78 milijuna, a za šest milijuna (ukupno 71 mil.) manja je i svota koja se prenosi iz prethodne godine. Na rashodovnoj strani najveće su stavke strateški projekti (101 mil.), oglašavanje (59 mil.) i globalni PR (44,9 mil.).

Takav će financijski plan danas biti podastrt članovima Turističkog vijeća. Direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić dan uoči kaže da su prioriteti za 2015. rebrending turizma, jačanje PR-a na najvažnijim emitivnim tržištima s naglaskom na izvansezonski turizam te uvođenje turističkog informacijskog sustava. Iduću godinu smatra svojevrsnim prijelazom prema turizmu kvalitetnih proizvoda i dugih sezona u kojima će se ubirati plodovi destinacijskog menadžmenta.

>> Dogodine dolazi pola milijuna Britanaca

>> Pet timova iz zemlje i svijeta smišlja novi turistički slogan

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Halidumjestohalida
Halidumjestohalida
04:29 04.12.2014.

Ono sto donosi kakav takav prihod i gdje se HTZ mora nositi sa konkurentima iz cijelog svijeta vi režete.Ovo stvarno nema smisla gospodo režite u Saboru režite vaše beneficije sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije