Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inovativno rješenje u EU

Brza mobilna naplata nakon koje odmah raspolažete novcem

mastercard
Foto: Thinkstock
31.03.2015.
u 16:26

To je revolucionarni koncept u industriji plaćanja - izjavio je menadžer MasterCarda

Tvrtka Webteh Ltd osmislila je inovativno rješenje mobilne naplate za sve koji imaju registriranu djelatnost u RH i EU. Usluga se nudi pod imenom myPOS, a nudi korisniku mobilni  POS uređaj, poslovni račun za e-novac uz koji dolaze besplatni IBAN i besplatna poslovna MasterCard kartica. Ono što ovu uslugu razlikuje od usluge banaka koje nude sličnu, ali ne i istu uslugu,  potpuna je sloboda poslovanja koju trgovci imaju.

- Ne uvjetujemo potpisivanje ugovora, ne uvjetujemo minimalne mjesečne promete, kao niti minimalne iznose transakcija, a najviše smo ponosni na činjenicu da prvi i jedini u EU nudimo plaćanje prema trgovcu isti dan tj. trenutačno. Ne uvjetujemo otvaranje poslovnog računa kod određene banke, a nema niti mjesečne naknade za vođenje računa – kaže direktor Igor Grčman i potvrđuje da je od plasmana usluge na tržište potražnja za njom velika, posebno od privatnih iznajmljivača.

- Zato što oni nemaju mogućnost prihvata kreditnih i debitnih kartica, a postojeća rješenja na domaćem tržištu nisu zadovoljavajuća – objašnjava Grčman. U ponudi su tri modela mobilnih POS uređaja, od kojih najnapredniji ima ugrađen termalni pisač te prihvaća SIM kartice bilo kojeg operatera mobilne mreže. Drugi se modeli na internet spaja putem WiFi mreže ili Bluetooth veze. Svi uređaji podržavaju Chip&PIN tehnologiju, prema EMV standardu, a pored prihvata fizičkih kartica, svi uređaji podržavaju beskontaktni prihvat kartica te imaju ugrađeni NFC čitač. Autorizacija svih transakcija koja se naplaćuju putem myPOS usluge, kao i trenutna isplata trgovcu na myPOS račun osigurana je u kunama i nema konverzija i tečajnih razlika. 

- Riječ je o revolucionarnom konceptu u industriji plaćanja i mislim da je to što je odlično rješenje za mala i srednja poduzeća, ponajprije zbog brze naplate i bolje likvidnosti  - rekao je Arthur Turemka, menadžer MasterCarda za regiju Balkana.

>> HPB MasterCard beskontaktna kartica za one u žurbi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije