Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Bruto dobit Janafa 294,9 mil. kuna, a zarada 241,8 milijuna

Zarada porasla pet puta u 8 godina
31. listopada 2019. u 14:25 1 komentara 163 prikaza
Dragan Kovačević, predsjednik Uprave JANAF-a
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Janaf je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario zaradu od 241,8 milijuna kuna uz bruto dobit tvrtke od 294,9 milijuna kuna. Nastavak je to kontinuiranog rasta dobiti u mandatu predsjednika uprave Dragana Kovačevića, koji je u tu većinski državnu tvrtku došao u veljači 2012. Godinu prije njegova dolaska Janaf je nakon devet mjeseci poslovanja zaradio 48 milijuna kuna.

Dubravko Tkalčić AFERA FIMI MEDIJA Optužen bivši generalni direktor JANAFA

Tako je zarada tvrtke porasla za gotovo pet puta u osam godina, a na godišnjoj razini ostvaren je šest posto bolji rezultat. Posljedica je to investicijskog ciklusa vrijednog više od milijardu kuna u modernizaciju naftovoda i osjetno povećanje skladišnih kapaciteta, ali i brojnih ugovora sklopljenih posljednjih godina. Od gotovo 558 milijuna kuna ukupnih prihoda, Janaf je 67 posto prihoda iz temeljne djelatnost ostvario u poslovanju s inozemnim kupcima.

– Trend nastavka rasta dobiti pokazatelj su odgovornog poslovanja, a formula za kontinuirano ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata su investicije, izvoz, smanjenje rashoda i ulaganje u zaposlenike. Takvim upravljanjem Janaf je postao nezaobilazni energetski čimbenik i izvan granica Europske unije i ovog dijela Europe, što je pokazalo i nedavno primanje Janafa u članstvo najutjecajnijeg Međunarodnog udruženja naftnih transportera (IAOT) – istaknuo je predsjednik uprave dr. sc. Dragan Kovačević.

Kompanija gradi dva spremnika za sirovu naftu od 80.000 m³ na Terminalu Sisak u što je do sada uloženo 250 milijuna kuna.

Plazma keksi
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH
Predsjednik Europske nogometne federacije podržao važan projekt u Hrvatskoj
Bambi
DRUŠTVENA SOLIDARNOST
Jedna od najvažnijih regionalnih konditorskih tvrtki ugradila je društveno poslovanje u svoju poslovnu filozofiju
  • moskov1:

    da imamo barem 20 janafa bilo bi ok...nije li janaf privatiziran..??? sto se ceka???