Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJENE DIVLJAJU

Brutalni troškovi urušavaju hrvatsku poljoprivredu: Jedna grana posebno je ugrožena, kako spriječiti obmanu građana?

storyeditor/2022-05-30/PXL_270619_25174770.jpg
01.06.2022.
u 14:12

Nakon tisuća propalih malih farmi posljednjih godina, sadašnjim tempom i politikama koje se provode došao je red i na veće proizvođače, tvrde mljekari, pa se, među ostalim, predlaže i intenziviranje potpora, ulaganja u investicije u održive izvore energije iz poljoprivrede i osiguranje kvota za iste, kao i pojačani nadzor prodaje poljoprivrednih proizvoda i kontrole oznaka na hrani kako bi se spriječilo obmanjivanje kupaca.

Komentara 7

MK
Mkukicka
15:37 01.06.2022.

Oni koji imaju po 50+Ha u Slavoniji imaju i apartman barem jedan na Jadranu. Ja na Zapadu u IT nemam kao oni.

NA
najposebniji
15:20 01.06.2022.

Tolike subvencije, toliko zasijanih površina, a nemamo vlastite hrane? Da ih ne izvozimo možda jeftino da bi Zapad imao što jesti?

Avatar nekakav
nekakav
14:36 01.06.2022.

a čujte, trebamo se hraniti zdravo, ne prenajedati, smanjiti unos soli, masti, ugljikohidrata. više se kretati. cijene mlijeka, su jako blizu cijenama mlijeka u njemačkoj, onima na izlazu sa farme. druga stvar što njemačka kao država svojim poljoprivrednicima pomaže kroz mnoge načine, i time povećava prihod poljoprivrednog gospodarstva, a naša sa par slabih mjera. drugo, vani postoji jedan nacionalni naboj i shvaćanje interesa da se troši, kupuje, domaće, jer se time jača domaća industrija. kod nas se hrli kupiti bilo koji proizvod, ako je i malo sličan drugome, samo da je jeftiniji. i kad slušate ljude u anketama da su spremni platiti i 25% više za domaći proizvod, ako bi bio jednako kvalitetan, znate da ne govore isitnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?