Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD HAKERA

Pala rekordna kazna zbog kršenja GDPR-a: British Airwaysu se ne piše dobro

British Airways
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
08.07.2019.
u 17:02

Ured povjerenika za informacije (ICO) navodi da je oko 500.000 korisnika pogođeno krađom podataka u ljeto 2018. Britanski mediji objavili su da to dosad najveća kazna koju je ICO ikada dodijelio

British Airways morat će platiti 183 milijuna funti (229 milijuna dolara) kazne zbog povrede tajnosti osobnih podataka korisnika, objavio je u ponedjeljak središnji britanski ured koji nadzire zaštitu podataka.

Ured povjerenika za informacije (ICO) navodi da je oko 500.000 korisnika pogođeno krađom podataka u ljeto 2018. Britanski mediji objavili su da to dosad najveća kazna koju je ICO ikada dodijelio.

Korisnici su za vrijeme online bookinga preusmjereni na lažnu internetsku stranicu na kojoj su otkriveni njihovi detalji putovanja, brojevi kreditnih kartica i putovnica. ICO je naveo da je u njihovoj istrazi ustanovljeno da su "loši sigurnosni aranžmani" zrakoplovne tvrtke dijelom krivi za kršenje sigurnosti podataka.

Direktor British Airwaysa Alex Cruz rekao je da je "iznenađen i razočaran" odlukom agencije. Rekao je da je zrakoplovna tvrtka, čiji je vlasnik IAG, odmah odgovorila na hakerski napad čim je to otkrila. British Airways ima pravo žalbe na kaznu IOC-a. 

VIDEO Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije