Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Planovi

Britanska vlada za porez na prihode bogatih stranaca?

cameron
AFP
07.02.2011.
u 08:35

Britanska bi se državna blagajna punila na račun bogatih biznismena poput vlasnika Chelseaja Romana Abramoviča te magnata Lakshmija Mittala.

Britanska vlada mogla bi uvesti porez na prihode bogatih stranaca koji žive u Velikoj Britaniji, iako im to službeno nije stalno boravište, objavili su britanski mediji nakon intervjua britanskog premijera Davida Camerona Sunday Telegraphu.

Cameron, naime, odbacuje mogućnost smanjenja poreza na dohodak srednje klase u trenutku kada vlada pokušava smanjiti proračunski deficit, iako su milijuni obitelji suočeni s rastućim cijenama i mogućnošću gubitka posla. U posljednjem kvartalu 2010. zabilježen je pad od 0,5 posto, pa se Britanci sada boje i nove recesije, no premijer i dalje odbacuje tzv. plan B - odustajanje od drastičnih mjera štednje. Državna bi se blagajna tako, prema najavama ministarstva financija, punila na račun bogatih biznismena poput vlasnika Chelseaja Romana Abramoviča te magnata Lakshmija Mittala, pišu britanski mediji.

Time će se, međutim, zasigurno usprotiviti u Cityju, piše Sunday Times, s obzirom na strah da bi bogati, koji guraju britansku ekonomiju naprijed, iz Britanije mogli i otići.

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
14:40 07.02.2011.

pa tko je britanija bez bogatih stranaca? jedna obična siromašna zemlja, puna ovaca i čobana, kao i nekad. joj ,da, i nekoliko ribara. to je velika britanija, to je ona sramota od države koj uje thacherica uspjela uvaliti uniji, i još joj unija potpomaže, sirotici.. samo što britance čeka gora sudbina od irske. u britaniji su stranci vlasnici svega što vrijedi. i automobilskih industrija, nogometnih klubova... a financije prate biznis... ako ode roman, otići će i ostali. nekad dođu k nama.... mi ćemo ih jedva dočekati... kolko će nam podići bdp... a tek burzu! romane, javi se! .)

Avatar atrpimir
atrpimir
15:02 07.02.2011.

Ko da čitaš Jadrankine izjave za spas ekonomije :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije