Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena vodstva

Bratić D. Pleštine ide u upravu Ine umjesto supruga M. Dalić

\'24.05.2004.Zagreb - Inina zgrada na Aveniji Veceslava Holjevca Photo: Boris Scitar/Vecernji list\'
Boris Ščitar/Arhiva VL
25.04.2012.
u 09:00

Izvor iz Vlade: Mario Weiser samo je jedna od nekoliko osoba koje konkuriraju za mjesto hrvatskog člana uprave Ine

Za mjesec dana Ina bi trebala dobiti novog hrvatskog člana uprave. Odlazi Niko Dalić, suprug bivše ministrice financija Martine Dalić, koji je na tu funkciju imenovan lani, a potencijalne njegove zamjene zasad su dvije.

Kao najvjerojatniji izbor spominje se Mario Weiser, nekadašnji direktor sektora u Naftaplinu, koji osim stručnih ima i dodatne dvije referencije – blizak je HNS-u, a i prvi je rođak Dijane Pleštine, supruge pokojnog Ivice Račana, koju je Vlada prošli tjedan ponovo imenovala na mjesto ravnateljice Ureda za razminiranje.

– Njegov tata i moja mama su brat i sestra – nije skrivala Dijana Pleština, dodajući kako ne bi voljela da ta činjenica za njezina rođaka, "ni krivog ni dužnog", ima negativne konotacije.

Osim Marija Weisera, kao potencijalna zamjena Niki Daliću spominje se i Zdenko Dvorščak, regionalni menadžer Ine zadužen za afrički kontinent. Dvorščak je inače i suprug Željke Velić-Dvorščak, koja je u naftnoj kompaniji godinama bila šefica pravne službe te je slovila za blisku suradnicu bivšeg direktora Tomislava Dragičevića.

Naš izvor blizak Vladi potvrdio nam je da će aktualni hrvatski član uprave Niko Dalić biti smijenjen i da se Mario Weiser spominje kao njegov mogući nasljednik.

– Međutim, Mario Weiser samo je jedna od nekoliko osoba koje konkuriraju za mjesto hrvatskog člana uprave Ine. Službeni pregovori s Weiserom još nisu ni počeli, a nije sigurno ni hoćemo li s njime o tome uopće i pregovarati – kaže naš izvor iz hrvatske Vlade. 

Komentara 19

DU
Deleted user
09:25 25.04.2012.

Na izborima smo htjeli promjene. Evo smo ih i dobili..

FI
Fisherman
10:11 25.04.2012.

Ponekad zazalim sto nemamo Kineski pravni sustav. pronevjeris-pogines. Nemoze postenije

BM
BRANITELJ-MUP
09:26 25.04.2012.

Jedna Cosa Nostra nasljeđuje drugu....ha..ha...ha, čemu izbori, da odu jedni lopovi i zasjednu drugi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije