Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krupan zalogaj

Braća Pivac preuzela petinu Vajde, idu po još

Vladimir Mesarić
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
15.09.2015.
u 11:30

Na zboru radnika dioničarima je preporučeno da ne prodaju svoje udjele u kompaniji Mesnoj industriji Braća Pivac

Dionice Mesne industrije Vajda iz Čakovca iz dana u rad prelaze u ruke Mesne industrije Braće Pivac iz Vrgorca, koji su u samo mjesec i pol dana postali najveći dioničari s više od 20% udjela. Dionice kojima se cijena od 27. srpnja popela sa 260 na 725 kuna, kupuju od malih dioničara, mahom radnika i umirovljenika.

U "top 10" dioničara pojavilo se još jedan novi igrač, Dražen Berkopić, čiji udjel iz dana u dan raste i prešao je dva posto. U Mesnoj industriji Braća Pivac ni nakon deset dana nam nisu odgovorili na pitanja o planovima koje imaju s Vajdom, a direktor Vajde Vladimir Mesarić (na slici) kratko je prokomentirao da je to sve stvar tržišta.

Na burzi smo. Ne možemo utjecati na dioničare kako će se ponašati poručio je.

Neslužbeno doznajemo, na zboru radnika, nakon što je postalo jasno da netko kupuje tvrtku, malim dioničarima preporučeno je da se suzdrže od prodaje dionica jer se znaju namjere vrgoračke tvrtke koja je lani imala 1,1 mlrd. kuna prihoda i 77 mil. kuna neto dobiti. Vajda je godinu završila sa 222 mil. kuna prihoda i 340.000 kuna dobiti.

>> Nitko neće u mesare pa upisuju pivare, pekare i slastičare

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije