Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlaz iz recesije

BNP Paribas vraća državne potpore prije roka

Novac
Arhivska fotografija
29.09.2009.
u 09:04

Francuska banka BNP Paribas objavila je kako će potpore koje je dobila od države vratiti prije nego se očekivalo i planiralo. Radi se o iznosu od 5,1 milijardi eura.

Francuska banka BNP Paribas objavila je kako će potpore koje je dobila od države vratiti prije nego se očekivalo i planiralo, prenosi Bloomberg. Francuska je naime krajem ožujka kupila dionice BNP Paribasa u vrijednosti 5,1 milijardi eura, a sada iz banke poručuju kako će novac vratiti u listopadu, zajedno s 226 milijuna eura dividende.

Izvršni direktor banke Baudoin Prot izjavio je kako su zahvaljujući državnoj intervenciji francuske banke odigrale važnu ulogu u pomoći izlaska iz krize njihovim klijentima, ali i cjelokupnom gospodarstvu.

Kraj "poreznih rajeva"

Vijest o povratu duga državi došla je dan nakon što su iz banke najavili kako će zatvoriti svoje podružnice u državama koje su na " poreznoj sivoj listi" OECD-a, a to su u slučaju BNP-a Panama i Bahami. I svjetski lideri na summitu G20 u Londonu intenzivirali su svoju kampanju protiv "poreznih rajeva", pa je ovakav potez u skladu s tom odlukom.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije