Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠA PRODAJA

BlackBerry nakon japanskog napušta i južnokorejsko tržište?

blackberry z10,portal
Reuters/PIXSELL
19.02.2013.
u 09:33

Razlog je loša prodaja - korejski kupci okrenuli su se Appleovim uređajima te mobitelima s Androidom

BlackBerry, kanadska tvrtka donedavno zvana RIM, prošli je mjesec objavila da ne samo da nove uređaje iz serije BlackBerry 10 neće predstaviti u Japanu, već će se potpuno povući s tog tržišta. Sada južnokorejski mediji javljaju kako bi tvrtka mogla napustiti i Južnu Koreju, i to već tijekom prve polovice ove godine.

Neki su analitičari vijest o napuštanju Japana vidjeli kao nagovještaj odlaska i iz drugih tržišta u regiji, uključujući Južnu Koreju. Agencija Yonhap tako javlja, navodeći neimenovane izvore iz gospodarske grane, kako u BlackBerryju razmišljaju o napuštanju južnokorejskog tržišta zbog loših prodaja. Tamošnji su se kupci navodno, u skladu sa svjetskim trendovima, sve više okrenuli konkurentskih proizvodima iz Applea i drugih smartphonea, koji koriste operativni sustav Android.

Iz regionalne podružnice BlackBerryja nisu htjeli komentirati glasine o odlasku, ali su poručili kako namjeravaju podržavati prodaju svojih pametnih mobitela u Koreji putem operatora SK Telecom. U svakom slučaju, odluči li se na odlazak s južnokorejskog tržišta, BlackBerry će se pridružiti tvrtkama kao što su tajvanski HTC, koji je u srpnju prošle godine objavio plan zatvaranja svog ureda u Seoulu, također zbog loše prodaje, te Motorola Mobility, koja je odluku o napuštanju objavila u prosincu.

Ključne riječi

Komentara 1

NE
Nepokolebljiv
14:23 19.02.2013.

Ja sam stari nazadni pojedinac koji ocekuje od telefona da omoguci govor na daljinu s osobom na drugoj strani. Pranje posuda, glacanje rublja, kuhanje rucka ... za to imam druga pomagala i od telefona ne ocekujem niti zelim da to rade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije