Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NewTV'

Bivši izvršni direktor Disneya za novi mobilni video servis prikupio milijardu dolara

Jeffrey Katzenberg
Foto: Press Association/PIXSELL
1/2
08.08.2018.
u 07:30

Očekuje se da će platforma NewTV započeti s radom krajem 2019. godine.

WndrCo, tvrtka koju je osnovao bivši izvršni direktor Disneya Jeffrey Katzenberg, objavila je kako je prikupila milijardu dolara od nekoliko medijskih i financijskih kompanija za svoj novi mobilni video servis.

Platformu, radnog naslova „NewTV”, vodit će Meg Whitman, bivša izvršna direktorica tvrtke Hewlett-Packarda, dok će predsjednik uprave biti Katzenberg.

WndrCo, osnovan 2017. godine, priopćio je da NewTV planira raditi kratke desetominutne videozapise u holivudskom stilu za mobilnu upotrebu.

„S NewTV-om, korisnicima ćemo pružiti korisničku platformu, izgrađenu za mobilne uređaje, stvorenu od strane svjetskih talenata, omogućujući korisnicima maksimalno iskorištavanje svakog trenutka”, rekao je Whitman.

Svoj kapital u tu tvrtku uložilo je nekoliko velikih holivudskih studija, poput 21st Century Fox, Disney i Viacom. Uz njih, u kompaniju su uložili i Alibaba, Goldman Sachs, JP Morgan Chase i Madrone Capital.

„Uzbudljivo je vidjeti da Hollywood prihvaća tu novu tehnološku distribucijsku platformu izgrađenu za današnji način gledanja”, rekao je Katzenberg.

Očekuje se da će platforma NewTV započeti s radom krajem 2019. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije