Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlouporaba položaja

Bivši direktor Goldman Sachsa Rajat Gupta trgovao informacijama

Sachs
Reuters
02.03.2011.
u 08:30

Gupta je proslijedio podatke o pet milijardi dolara teškoj investiciji Warrena Buffetta u Goldman Raju Rajaratnamu. Informaciju mu je javio telefonom nekoliko minuta prije nego što je postala poznata javnosti

Američka Komisija za vrijednosne papire optužila je bivšeg člana uprave Goldman Sachsa Rajata Guptu za trgovinu insajderskim informacijama. Gupta je proslijedio podatke o pet milijardi dolara teškoj investiciji Warrena Buffetta u Goldman 2008. godine tvrtki Galleon Group u vlasništvu Raj Rajaratnama. Informaciju mu je javio telefonom nekoliko minuta prije nego što je postala poznata javnosti. Guptin odvjetnik optužbe naziva potpuno neutemeljenima, no razmjena podataka rezultirala je sa 18 milijuna dolara dobiti za Galleon Group u čije je fondove i sam Gupta uložio novac.

– Gupta je imao najveće moguće povjerenje vodećih javnih kompanija, a izdao ga je odajući najosjetljivije i najunosnije tajne – izjavio je za BBC izvršni direktor SEC-a Robert Khuzami.

Ključne riječi

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
11:37 02.03.2011.

Uahahahaha ...šok !! ........... ma daj, nemoguće, ne vjerujem ................ pa oni su nama uzor, mi se u njih ugledamo, ... pa to je bez griješni i apsolutni sustav .......... nemreš believe it !! ............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije