Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akvizicije

Biovega kupila ekološko imanje Bio-Zrno Zlate Nanić

biovega
Arhiva Vl-a
16.09.2010.
u 13:04

Bio-Zrno time dobiva mogućnost razvoja i profesionalizacije aktivnosti, a Biovega obradive površine za vlastitu ekoproizvodnju, tvrde u kompaniji.

Tvrtka Biovega ovih je dana postala vlasnikom Bio-Zrna, ekološkog imanja Zlate Nanić u Habijanovcu u blizini Vrbovca, priopćili su iz te kompanije. Imanje na 12 hektara  obradive površine hrvatskoj, a i široj javnosti, poznato je još od 1988. godine i najstarije je imanje koje se bavi ekološkom poljoprivredom u Hrvatskoj. Za Biovegu, kao pionira u poslovanju ekoproizvodima, kupnja ovog imanja logičan je slijed razvoja tvrtke, no i širenja poslovnih aktivnosti s obzirom na to da će na imanju nastaviti s vlastitom proizvodnjom.

Dosadašnja vlasnica Zlata Nanić, kako doznajemo, i dalje će blisko surađivati s Biovegom. Bio-Zrno time dobiva mogućnost razvoja i profesionalizacije aktivnosti, a Biovega obradive površine za vlastitu ekoproizvodnju. Novi direktor Bio-Zrna je Tomislav Đuričin, dosadašnji voditelj strateških projekata Biovege.

Komentara 3

LE
leva
17:09 16.09.2010.

hm hm, lijepo širenje biznisa- što organski uzgoj i postaje; samo biznis. pametnije je zadržati autonomiju obradivih površina podalje od tvrtki. biovega kao monopolistica na hrvatskom tržištu i glavni distributer bio organic green-wash buržujskih proizvoda iz europe i svijeta sada će još upravljati i već dobro uhodanim imanjem. do sada su određivali visoku prodajnu cijenu kozmetike i kućnih potrepština za trgovine, a kako će biti s povrćem... ono bi zapravo trebalo pojeftiniti u bioveginim trgovinama, no da li će tako biti...

SA
sanjin003
19:56 16.09.2010.

ovako,bio kozmetika i sl.je skuplja,ali tako je svagdje u svijetu jer je takav tip proizvodnje jednostavno skuplji.ne nabijaju neku ogromnu maržu jer sam vidio na netu originalne cijene te kozmetike,i vjeruj mi razlika je mala.da je monopol isto nije,imaš već raznih bio trgovina i bio kozmetike na mnogim mjestima;a neš ti ni veličine imanja kojim sad upravljaju,toliko je \"ogromno\" da će cijelu europu opskrbljivati.i u konačnoci,nitko te ne tjera kupovati \"buržujske\" zelene proizvode,ti kupuj svoj komunistički špricani grincajg i mirna bosna :)

SU
surovi
11:17 17.09.2010.

Radije ću kupiti grinceg po 10 kuna ako znam da iza toga stoji biološki uzgoj nego grinceg po 6 kuna za koji znam da je tretiran sa 10 pesticida i 50 otrova, samo da bi mrkva bila od kilograma a celer velik k\'o kuća.... Leva, znaš li koiko bio firmu stoji 50 ljudi koji se bave organskim uzgojem, nasuprot traktora i gomile pesticida? Očito nemaš pojima o čemu pričaš.... uzmi motiku, vile i štihaču u ruke, pa pljuni u šake, da te vidm što ćeš reći nakon godine dana, hoćeš li svoj rad i povrće cijeniti? Pitaj na tisuće djece koji već u prvim godinama života imaju problema s alergijama svih vrsta, odakle im to? Jesi li o tome razmišljao/la? Moja djeca od prvog dana jedu med iz mojih košnica, povrće iz mog vrta, vodu koja je filtrirana, i hvala Bogu,ne znaju što je to liječnik..... Ako je biološki uzgoj biznis, ja sam za taj biznis, potpisujem odmah da cijela Hrvatska postane bio-biznis....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije