Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eko proizvodi

BIOVEGA d.o.o. novi član Saveza za energetiku Hrvatske

Biovega
Foto: Biovega
13.08.2014.
u 15:28

Tvrtka Biovega d.o.o. vlasnica je i zastupnica vodećih svjetskih brandova eko proizvoda i lider u distribuciji za kategoriju hrane, dodataka prehrani i kozmetike u regiji.

Svoje trgovinsko poslovanje nadopunjujemo i unaprjeđujemo stalnim kontaktom s krajnjim potrošačima kroz maloprodajni lanac bio&bio trgovina ekoproizvoda (čiji smo vlasnik koncepta i davatelj franšize), kao i kroz naše uslužne djelatnosti te kozmetičkog studija Orgona. U Biovegin vlasnički portfelj ulazi i izdavačka kuća Planetopija, edukacijska ustanova Makronova i prvo Hrvatsko ekološko imanje Zrno.

Foto: Biovega

Naš je predani pionirski rad na području održivog razvoja te poljoprivrede prepoznat u lokalnoj, no i u međunarodnoj zajednici. Biovega je tako prepoznata kao jedan od primjera dobre prakse poslovnih subjekata. Direktorica Biovege, Jadranka Boban Pejić, na prestižnom svjetskom poslovnom događanju Women in Business u organizaciji Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) 2011. izabrana je za Europsku poduzetnicu godine za izvanredna postignuća u konkurenciji poslovnih žena iz cijele Europe, a iste godine dodijeljena joj je i nagrada za najkreativniju menadžericu Hrvatske.

2012. godine grupacija Biovega, zajedno sa svojim sestrinskim tvrtkama Makronovom, Planetopijom, te tvrtkom Bio-Zrno, dobitnica je nagrade Greenovation u kategoriji Najbolji ukupni program hrvatskog zelenog gospodarstva, dodijeljene od strane Saveza za energetiku grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore/Europske poduzetničke mreže Hrvatske. Na istom natječaju nagrađena je i direktorica Jadranka Boban Pejić u kategoriji Najbolja menadžerica hrvatskog zelenog gospodarstva za projekt Biovega d.o.o. – proizvodnja prirodne hrane, trgovina i usluge.

Foto: Biovega

Najveće priznanje u 2012. dodijeljeno nam je od strane Ministarstva zaštite okoliša, isto je Biovegi dodijelilo Zlatnu povelju (poznatiju kao Zeleni Oskar) kao iznimnoj organizaciji sa strateškom vizijom i sustavom upravljanja koji omogućava kontinuirani doprinos održivom razvoju, odnosno za osnivanje i kontinuirani rad organizacije iz područja prirodne prehrane i promocije zdravog stila života s ciljem razvoja zelenog gospodarstva u Republici Hrvatskoj, a radi postizanja za čovjeka kvalitetnog i održivog stila života.

Biovega je tom prilikom od strane Ministarstva bila dvostruko nagrađena; naime Zlatko Pejić, uz suprugu Jadranku Boban Pejić, vlasnik Biovege, osvojio je i drugo vrijedno priznanje Ministarstva zaštite okoliša - Srebrnu povelju za kontinuirani rad i doprinos promociji načela održivog razvoja i unapređenju poljoprivrede u Republici Hrvatskoj uz intenzivni razvoj i promociju poboljšanja kvalitete života. Budući da je Biovega nastala iz aktivističkog djelovanja u zaštiti okoliša, te su vrijednosti i dalje ugrađene u njezino poslovanje.

Foto: Biovega

2013. godine Biovega je u Beogradu primila nagradu Brand Leader Award te je prepoznata kao jedna od najzaslužnijih, najvrjednijih i najinovativnijih tvrtki u regiji koja daje veliki doprinos u pružanju kvalitetnih i pravovremenih informacija te usmjerava pažnju javnosti na važnost razvoja i konkurentnost u agrobusinessu.

Ovim nagradama doprinijela je suradnja s poslovnim partnerima jer samo njihovim prepoznavanjem i spregom u zajedničkoj misiji možemo činiti pomake u poslovanju i utjecati na bolju gospodarsku sliku Hrvatske u trgovanju i distribuciji ekoproizvoda.

Vijesti iz svijeta energetike, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i zaštite okoliša pratite na portalu www.croenergo.eu

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije