Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
investicije

BioGnost uložio 5 mil. eura u širenje

'10.09.2013., Zagreb - Predsjednik RH Ivo Josipovic otvorio je novi pogon tvrtke BioGnost u zagrebackom naselju Dubrava. Tvrtka BioGnost je regionalni lider u proizvodnji imunohematoloskih i imunokrom
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
10.09.2013.
u 23:00

Tvrtka, osim na domaćem tržištu, uspješno posluje i u regiji, ima 40 zaposlenih i više od dvije tisuće svojih proizvoda

Tvrtka BioGnost, vodeći regionalni proizvođač dijagnostičkih medicinskih proizvoda poput seruma za određivanje krvnih grupa i testova za trudnoću ili drogu, otvorio je jučer novi poslovno-proizvodni pogon i istraživački centar u zagrebačkoj Dubravi. Novi pogon posjetio je jučer i predsjednik Ivo Josipović koji je obišao sve laboratorije i razgovarao sa zaposlenicima tvrtke koja na domaćem, ali i stranom tržištu uspješno posluje.

– Dojmovi su sjajni. Domaća tvrtka na domaćoj pameti radi uspješan posao i jedan je od, usudio bih se reći, najvažnijih igrača. Očekuju se i novi uspjesi – rekao je predsjednik Josipović nakon obilaska.

U BioGnostu je 40 zaposlenih, a na tržištu nude više od dvije tisuće proizvoda od kojih je 170 pod zaštićenim imenom. Novi prostor u koji se tvrtka preselila vrijedan je pet milijuna eura, a za tu su investiciju morali podići kredit koji će otplaćivati idućih devet godina. Glavni kupci proizvoda tvrtke BioGnost sve su hrvatske bolnice i ljekarne, a predsjednik uprave Ivan Marchiotti poručuje i da tvrtka četvrtinu svojih proizvoda izvozi. Ipak, priznaje predsjednik uprave, i ta tvrtka muku muči s nelikvidnošću – samo joj županijske bolnice duguju 4,5 milijuna eura što svakako onemogućuje nastavak širenja i razvoja.

– Plaće u ovoj tvrtki nikada ne kasne. Jednostavno je naša obveza osigurati ih našim zaposlenicima – poručio je Marchiotti.

>>Josipović na dodjeli nagrada najuspješnijim hrvatskim tvrtkama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije